De Tukkers Vrouwen 1 overtuigend kampioen

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie kon het al gebeuren, het kampioenschap in de derde klasse voor de Tukkers VR1. Uit bij SJO MEC / Bredevoort moest er gewonnen worden om het kampioenschap veilig te stellen. In de afgelopen weken werd het kampioenschap voetballend voorbereid door overtuigend te winnen van St. EMOS/Achilles VR1 (19-1) en keerde ook de directe concurrent TVC ‘28 zonder punten huiswaarts (3-1).

De Tukkers VR1 kwam na 10 minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een mooie goal van Anouk Kuiphuis. Dit was tevens de 100e goal van dit seizoen voor de Albergse vrouwen. De gastvrouwen speelden zo compact mogelijk, wat leidde in een bovengemiddeld balbezit voor de Tukkers, maar echte kansen kregen ze niet meer. Een mooie solo van Bente Stroot leidde naar de 2-0, vlak voor de drinkpauze halverwege de eerste helft. Wies Haarhuis en Lotte Baak zetten de ruststand op 4-0.

Na de rust was de berusting daar voor de ploeg uit Albergen. Kansen werden nog wel gecreëerd, maar gescoord werd er niet meer. Na het laatste fluitsignaal kwam een afgevaardigde van de KNVB de meiden feliciteren met hun kampioenschap en had sponsor Autobedrijf Broekhuis een mega-beker beschikbaar gesteld. Het feest is losgebarsten en het zal nog lang niet rustig worden in Albergen.

Vijf seizoenen nadat de Tukkers VR1 promotie maakte naar de derde klasse, maakt de huidige selectie de sprong naar de tweede klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer