De Zweef na nederlaag nog niet veilig

De Zweef had het tegen Tubantia in eigen hand, maar heeft het jammer genoeg laten liggen. De eerste helft tikten de blauwwitte de Hengeloërs volledig van de mat. Een 0-2 of 0-3 voorspong was verdiend geweest. Het bleef 0-1 en die marge was te klein. Na rust leek het dezelfde kant uit te gaan totdat Tubantia een strafschop kreeg en een minuut later voorsprong nam. Dat gaf de ploeg de moed die De Zweef in de schoenen was gezonken. Toen werd het ook nog 3-1 en moet door De Zweef ergens in de komende twee wedstrijden nog een puntje bij elkaar gescharreld worden, tenzij de onderste ploegen alles verliezen. Dat is ook goed.

De Zweef begon heel sterk aan de wedstrijd tegen Tubantia. Dat werd na vijf minuten beloond door de scheidsrechter, die een penalty gaf nadat Sven Dikkers binnen de zestien naar de grond ging. Gelukkig kon hij fraai binnen schieten: 0-1. Hij beloonde zich met een paar flinke tikken op de dij.

De wedstrijd ging daarna op het middenveld gelijk op. Verschil was dat Tubantia niet veel verder kwam dan het zestien meter gebied en De Zweef mooie kansen kreeg voor Jesper Krukkert en Nick Snellink. En dan had Tubantia ook nog eens veel overtredingen nodig. De ruimte die De Zweef kreeg voor het vijandelijke doel was overigens het gevolg van het verdedigen in de laatste linie op één lijn.

Na rust kwam Jacco ten Hove voor de geblesseerde Nick Snellink. In de periode tussen vijf en tien minuten naar de hervatting gebeurde er van alles. Ruben Hendriks’ schot op doel kon niet gepakt worden en kwam in de rebound voor de voeten van Sven, maar die miste. In de daarop volgende aanval kreeg een aanvaller van Tubantia een klein tikje van Thijs Kemperman. Het was binnen het strafschopgebied en de scheids kon niets anders dan in de eerste helft: naar de stip wijzen en Thijs geel voor de neus houden. Tubantia maakte gebruik van dit cadeau en scoorde 1-1.

Er leek nog niets aan de hand, want De Zweef deed het goed. Een handsbal van Daniel Thole Emanuel leverde een vrije trap op vanaf een meter of 35 van het doel. De hoge bal werd tot ieders schrik (De Zweef) en vreugde (Tubantia) achter Dennie Hoogenkamp gekopt: 2-1. Daarna was het afgelopen voor de blauwwitten. Dennis van der Lely (gekomen voor Tom Heuver) kon het verschil niet maken.

Thomas Vermeulen viel in voor Ruben Hendriks. Vlak voor tijd maakte Roy ten Dam een overtreding net buiten de 16. Hij kreeg geel en Tubantia een vrije trap, die feilloos werd benut, waardoor het 3-1 werd. Zo leek de wedstrijd erg op die van twee weken geleden toen De Zweef ook een helft veel beter was dan de Hengeloërs, maar uiteindelijk het onderspit dolven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer