Deelnemers uit 24 landen in Ronde van Overijssel

Er trekt zaterdag 12 mei een internationaal gezelschap door de regio tijdens de Ronde van Overijssel. Dat blijkt uit de voorlopige startlijst. Er nemen teams uit negen [Nederland, Australië, Groot Brittannië, Verenigde Staten, België, Duitsland, Koeweit, Bolivia en Luxemburg] verschillende landen deel. Maar dat is nog niet alles. Het rennersveld is nog veel gemêleerde.

Maar liefs 24 verschillende nationaliteiten zijn terug te vinden op de voorlopige startlijst [inclusief reserves]. Op de voorlopige startlijst staan deelnemers uit Nederland, België, Estland, Australië, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Rusland, Duitsland, Taiwan, Zwitserland, Koeweit, Spanje, Frankrijk, Italië, Eritrea, Venezuela, Argentinië, Peru, Zweden, Noorwegen, Luxemburg, Hongarije en Moldavië. “Daarbij moeten we wel aantekenen dat de ploegen tot 72 uur voor de start de gelegenheid hebben om naar hartenlust te wisselen met hun renners” zegt Jos Lammertink, coördinator deelnemers van de Ronde van Overijssel.

Bij de deelnemende teams is de afwezigheid van Monkey Town Continental Team het meest in het oog springend. Reden is dat de continentale formatie niet in staat is een team af te vaardigen als gevolg van een dubbel programma en een volle ziekenboeg. Zo is Nijverdaller Joey van Rhee nog niet inzetbaar vanwege knieproblemen en is Peter Schulting (Lemele) onlangs geopereerd aan een gebroken sleutelbeen. Ook Almeloër Wim Kleiman en Oldenzaler Maarten de Jonge zullen op 12 mei dus niet in de Ronde van Overijssel te zien zijn.

Als vervanger van Monkey Town Continental Team staat Start Team Gusto uit Bolivia aan de start. Verder is Roompot – Nederlandse Loterij een in het oog springende naam. Het is namelijk het enige pro-continentale team aan het vertrek. Bijzonder team op de voorlopige startlijst is ook Massi- Kuwait team uit Koeweit, bestaande uit een mix van Spanjaarden en Koeweiti.

Omdat de ploegen tot 72 uur voor de start de gelegenheid hebben om naar hartenlust te wisselen met hun renners, is het niet met zekerheid te zeggen wie wel en niet gaan deelnemen. Toch zou het zo maar kunnen zijn dat renners als Pieter Weening, Pim Ligthart of Wouter Wippert uit Wierden [allen Roompot-Nederlandse Loterij] van start gaan. Of misschien Harry Tanfield [Canyon-Eisberg] die vorige week nog verrassend de eerste etappe in de Ronde van Yorkshire won.

Ook een naam als Steele von Hoff [Bennelong SwissWellness] springt in het oog. En wellicht kunnen de winnaars van 2014 en 2015, Dennis Coenen [Cibel-Cebon] en Jeff Vermeulen [VolkerWessels-Merckx Cyclingteam], hun kunststukje herhalen. Of gooien schaatsers Gary Hekman en Sven Kramer [NWV Groningen] nog roet in het eten van de rest? Het gaat hoe dan ook een zeer interessante Ronde van Overijssel worden dit jaar.

Dit jaar zijn de premiesprints in Enter, op de Tankenberg (Oldenzaal), Kuiperberg (Ootmarsum), Lemelerberg, Holterberg en Markelose berg. Op www.rondevanoverijssel.nl vindt u tips waar u het beste kunt gaan kijken langs het parcours.

Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer