Den Ham na ruime winst gereed voor nacompetitie

Met een klinkende 4-1 overwinning in thuiswedstrijd tegen S.V.I. besloot Den Ham het reguliere seizoen 2017/2018 af. Vooraf was er nog een minieme kans op het kampioenschap, maar concurrent Enter Vooruit wist ook zijn laatste wedstrijd te winnen en werd daardoor kampioen.

Maar wat een wedstrijd en wát een seizoen voor de mannen van de trainers Kok en Brakert. Den Ham moest ruim winnen in de slotwedstrijd en was daarnaast afhankelijk van de uitslag van Hulzense Boys tegen Enter Vooruit. Voortvarend gingen de Hammenaren de eerste helft van start en middels doelpunten van Thomas Remmink (2x) en Kevin Ruiterkamp was de stand na 40 minuten spelen als 3-0 in het voordeel van de Hammenaren. Eigenlijk had de voorsprong toen al groter moeten zijn want de Hammer ploeg verzuimde de score te verhogen maar had de kansen daartoe volop. Tijdens de pauze kwamen de berichten uit Hulzen door waar de thuisploeg een 2-1 voorsprong had genomen. De kansen waren dus nog aanwezig.

Na de pauze wist S.V.I. toch terug te komen naar een 3-1 stand in de 60e minuut. Den Ham speelde vanaf dat moment va banque. De compleet leeg gespeelde Thomas Remmink werd vervangen door Leon Uulders en de beide verdedigers Tom Hallink en Michiel Schurink werden in de aanval geposteerd. In de 80e minuut was het dan ook Schurink die met een fraaie actie de 4-1 wist binnen te schieten. Kort daarna bleek echter dat Enter Vooruit de gelijkmaker had gescoord in Hulzen en zelfs een voorsprong had genomen, waardoor er voor Den Ham niets meer restte dan een zéér eervolle 2e plek op de ranglijst én een periodekampioenschap.

Nu wacht dus de nacompetitie, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen een oude bekende AVW’66 uit Westervoort die een periodekampioenschap in de 2e klasse G in de wacht wist te slepen. Bij winst gaat Den Ham door naar de volgende ronde, tegen de winnaar van het duel Vroomshoopse Boys tegen Be Quick ’28. Bij verlies is het direct einde van het seizoen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer