Derby in Wierden tussen SVZW en DETO

Zaterdag staat voor SVZW de laatste competitie thuiswedstrijd op het programma. SVZW gaat dan de derbystrijd aan met DETO Twenterand. DETO was de verrassing van de 1e competitiehelft. Voor de winterstop verloor DETO alleen de openingswedstrijd van het seizoen bij Flevo Boys. De volgende 7 wedstrijden werden allemaal gewonnen, waardoor DETO de 1e periode titel binnen haalde. Op 16 december werd er voor de tweede keer verloren. Het was SVZW dat in Vriezenveen een verdiende 0-2 overwinning behaalde. Nadat DETO ook nog verloor van Flevo Boys en WHC wist de ploeg dat het kampioenschap er niet meer inzat.

In de beker was DETO nog wel succesvol, maar in de kwart finale was MASV te sterk. Wel staat DETO in de finale van de strijd om de Tukker Cup. De finale van dit toernooi staat voor 30 juni op de agenda. Twee prijzen zijn er nog te halen voor de Vriezenveeners. Promotie naar de hoofdklasse en de Tukker Cup. Maar eerst de wedstrijd uit naar SVZW. Een derby spelen is altijd speciaal voor spelers, maar voor Frank Smit van DETO is er wel een heel speciale wedstrijd. Hij maakt immers na dit seizoen de overstap naar SVZW. en komt dan misschien in het nieuwe seizoen DETO ook weer tegen.

Voor SVZW is deze wedstrijd de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Een seizoen dat heel mooi kan eindigen. Want SVZW heeft nog alle kansen om tot kampioen gekroond te worden. Inmiddels is de strijd tussen SVZW en Flevo Boys ongekend spannend. Er is nu geen enkel verschil tussen beide ploegen. Zelf winnen dan kijken wat de concurrent heeft gedaan. Dus winst is het enige wat telt. DETO zal echter niet naar Wierden komen om cadeautjes weg te geven.

DETO verloor in Vriezenveen met 0-2 van SVZW, en dat was een moeilijk te verteren nederlaag voor de bezoekers. SVZW kwam wat moeilijk uit de winterstop maar heeft nu de juiste flow te pakken. De laatste negen wedstrijden werden allemaal gewonnen. Weinig doelpunten tegen, en zelf redelijk makkelijk scoren. Vooral Maarten Jansen (foto) is erg op dreef, en hij is inmiddels de topscoorder in de 1e klasse D. Gelukkig maar, want door een hamstring blessure is de makkelijk scorende spits Deniz Shabaz niet beschikbaar. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer