DETO tweede finalist Tukker Cup

Afgelopen dinsdag stond voor DETO de halve finale van de Tukker Cup tegen zondag derdeklasser Avanti Wilskracht uit Glanerbrug op het programma. Vanwege de meivakantie ontbraken deze avond een aantal selectiespelers op het fraaie sportcomplex van WVV’34 in Hengevelde waar de halve finales en finale van de Tukker Cup worden gespeeld vanwege het feit dat dit de organiserende vereniging van de Tukker Cup is.

DETO speelde met een mix van spelers van DETO 1 en 2 en begon goed aan de wedstrijd. Na een kwartier leverde dit het eerste doelpunt waarbij Hans Matti een hoofdrol speelde en na een aantal goede acties de bal in de verre hoek kon deponeren. Avanti kreeg daarna de kans op de gelijkmaker, maar het schot werd door doelman Anthony van Zaltbommel naast gekeken. In de 27e minuut was het Kevin Peppels die met z’n eerste doelpunt van de avond de 0-2 binnenschoot na eerst de defensie en keeper op het verkeerde been te hebben gezet. Twee minuten later leek de wedstrijd gespeeld toen een aanval over vele DETO stations wederom eindigde bij Peppels die de trekker overhaalde en de 0-3 ruststand op het bord zette.

De tweede helft begon rommelig. Beide ploegen wisselden veel want in de Tukker Cup mag vijf keer worden gewisseld tijdens een wedstrijd. Dit kwam in eerste instantie het spel van DETO niet ten goede. De balans was even zoek in het team en Avanti Wilskracht profiteerde dankbaar door twee keer kort achter elkaar te scoren en zo de “anschluss treffer” op het bord te zetten: 2-3. Een kwartier voor tijd ging het tempo bij DETO weer omhoog en werden er binnen tien minuten maar liefst drie treffers geproduceerd door respectievelijk Kevin Peppels, Stef Reekers en Lesley Nahrwold waardoor de stand op 2-6 kwam. Een getergde Kevin Peppels leek met z’n vierde doelpunt van de avond voor de 2-7 eindstand te zorgen, maar de andere Enternaar Frank Smit dacht hier anders over en scoorde in de dying seconds van de wedstrijd de achtste DETO treffer van de avond. Eindstand 2-8.

Door deze winst mag DETO zich opmaken voor de finale van de eerste Tukker Cup in de geschiedenis op zaterdag 30 juni aanstaande. Deze wordt dan om 18.00 uur gespeeld tegen Twenthe Goor en vindt eveneens plaats op het sportcomplex van WVV’34 in Hengevelde.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer