FBK Classics: Sportspektakel voor jong en oud

Vanaf 30 mei barst het sportspektakel rondom de FBK Games in Hengelo los. De stad staat de komende weken in het teken van topsport én breedtesport: naast de aangekondigde battles tussen nationale en internationale topatleten worden kinderen uitgedaagd deel te nemen aan de Menzis SamenGezond Kidsrun en schoolatletiek, senioren aan de FBK Classics en nemen zo’n 1500 lopers deel aan de FBK Dubbele Mijl.

Menzis SamenGezond Kidsrun

Alle kinderen van 8 tot en met 12 jaar worden uitgedaagd om deel te nemen aan de Menzis SamenGezond Kidsrun, die plaatsvindt tijdens het hoofdprogramma van de FBK Games op zondag 3 juni. Samen met de verzekeraar wil de FBK Games een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl. Als stimulans krijgt daarom elke deelnemer een T-shirt én 2 tickets voor de FBK Games. Er is een limiet aan het aantal deelnemers. Inschrijven kan tot en met 18 mei via www.fbkgames.nl.

FBK Classics

Op woensdag 30 mei zet de FBK Games samen met voormalig Olympisch atlete en presentatrice Olga Commandeur Twentse senioren in beweging. In het FBK Stadion worden verschillende beweegclinics, zoals walking football, bootcamp voor senioren, race running en tai chi aangeboden. Daarnaast biedt de vitaliteitsmarkt deelnemers de gelegenheid nader kennis te maken met verenigingen en organisaties, die zich op senioren richten. Deelname is geheel gratis en inclusief koffie/thee en een broodje. Aanmelden kan door uiterlijk 23 mei een mail te sturen naar m.kenkhuis@fbkgames.nl onder vermelding van voor- en achternaam. Meer informatie op www.fbkgames.nl/fbkclassics.

FBK Dubbele Mijl

Op donderdag 31 mei valt om 20.30 uur in het FBK Stadion het startschot van de traditionele FBK Dubbele Mijl. Vanuit het stadion loopt het parcours 3,2 km door de binnenstad naar de Markt in Hengelo. Beginnende lopers, regionale toppers, bedrijventeams en schoolklassen: iedereen weet bij de FBK Dubbele Mijl de strijd weer met elkaar aan te gaan. Alle lopers worden feestelijk en muzikaal ontvangen op de Markt, dit jaar nog grootser vanwege het festival Op Karakter. Deelnemers ontvangen na de finish een unieke medaille. Inschrijven kan tot en met 25 mei via www.fbkgames.nl.

Schoolatletiek

Jaarlijks organiseert de FBK Games samen met Hengelo Sport de FBK Schoolatletiek. Dit jaar is de organisatie overweldigd door de vele aanmeldingen. Daarom is besloten dit jaar niet twee, maar zelfs vier dagen te reserveren voor dit grootse breedtesportevenement. Op woensdag 13, donderdag 14, vrijdag 15 én maandag 18 juni loopt het FBK Stadion vol met scholieren van basisscholen in Twente. Ruim 1500 kinderen van verschillende Twentse basisscholen doen mee en strijden om de zogeheten ‘Rabobank-bokalen’.

Foto’s: fbk-games

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer