FC Twente Vrouwen verliest topper van Ajax

Voor de tweede keer op rij zijn de vrouwen van Ajax kampioen geworden. In een rechtstreeks kampioensduel wonnen de Amsterdamse vrouwen met 1-2 in Hengelo van FC Twente Vrouwen. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Ajax nu vijf punten voorsprong op naaste concurrent FC Twente.

Ajax begon goed, kreeg ook enkele kansen maar het eerste doelpunt ging deze middag naar de thuisclub. Ellen Jansen (foto) schoot na ruim een kwartier spelen de 1-0 binnen. Dat leek ook lang de ruststand te gaan worden maar vier minuten voor de rust zorgde Marjolijn van de Bighelaar voor de gelijkmaker.

Kort na de hervatting kwamen de gasten op een 1-2 voorsprong door een doelpunt van Desiree van Lunteren. De ploeg van Tommy Stroot ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de beste kansen waren voor Ajax. Zowel Van de Bighelaar als Van Lunteren konden vroegtijdig de wedstrijd beslissen, maar faalden op het beslissende moment. En zo bleef het 1-2 en kon het kampioensfeest voor de Ajax Vrouwen beginnen.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer