Fleringen wint thuis met 3-2 van Bornerbroek

Zondag stond voor VC Fleringen de thuiswedstrijd tegen RKSV Bornerbroek op het programma. Bij Fleringen keerde Steven Schepers terug in de basisopstelling na een nekblessure. ”Good old” Gerald Bernds en Jan Mentink stonden ook in het basiselftal. Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Het eerste kwartier gebeurde er dan ook weinig. Hierna kwam de wedstrijd op gang. Fleringen probeerde zichzelf in de wedstrijd te knokken maar het was Bornerbroek dat de meeste kansen creëerde.

Na een half uur spelen had het zomaar 0-2 voor Bornerbroek kunnen staan. Eerst schoot aanvoerder Peter Bolscher voor een leeg doel tegen de onderkant van de lat. Hierna wist Maarten Oosterik met een waanzinnige reflex een bijna zeker lijkend doelpunt van Niek Schroten te voorkomen. Het was vervolgens Fleringen dat wél raak wist te schieten. Een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied werd door Martijn Poppink fraai in de linkerbovenhoek geschoten. Ruststand 1-0.

De tweede helft kwam Brian Oude Lansink in het veld voor de moegestreden Jan Mentink. Fleringen begon goed aan de tweede helft. Al na vijf minuten stond de 2-0 op het scorebord. Een schitterende vrije trap werd door Martijn Poppink in de verre hoek gekopt. Fleringen probeerde door te drukken en snel de 3-0 op het scorebord te zetten. Het kreeg hier na een uur spelen een uitgelezen mogelijkheid tot, toen Jitse Nijland vrij voor doelman Bas Schoten verscheen. Helaas verdween het schot luttele centimeters naast de goal. Hierna werd Jitse Nijland gewisseld. Jaron Kuipers kwam voor hem in het veld. Fleringen kreeg wederom een uitgelezen kans op de 3-0, toen Steven Schepers na een actie van Jaron Kuipers hard naast de goal schoot. Hierna maakte Bornerbroek de aansluitingstreffer.

Na miscommunicatie in de Fleringse achterhoede kon Peter Bolscher de bal in een leeg doel schuiven. Fleringen liet zich niet gek maken en probeerde te blijven voetballen. Fleringen had geluk toen een gigantische kans van Peter Bolscher door Maarten Oosterik gepareerd werd. Hierna kwam Fleringen toch op 3-1. Na een vrije trap legde Tieme Koopman de bal knap klaar voor Jeffrey Heithuis. De Fleringse laatste man twijfelde niet en schoot de bal beheerst achter doelman Bas Schroten. Bornerbroek ging één op één spelen en hierdoor kregen de Fleringse aanvallers steeds meer ruimte. Grote kansen voor Martijn Poppink en Jaron Kuipers werden echter niet benut. Het werd nog spannend toen Bornerbroek na een goede aanval de 3-2 wist te scoren. Toch wist Fleringen de wedstrijd zakelijk over de streep te trekken. Al met al een knappe en zwaarbevochten overwinning voor de roodwitten.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer