Gehavend NKC’51 verliest ruim van Telstar

Een opnieuw op veel plaatsen gewijzigd NKC’51 heeft onder tropische omstandigheden met 25-16 verloren van Telstar, dat zich hiermee definitief veilig speelde. Het eerste half uur kon de ploeg van Harm Jan Smit nog prima bijblijven, al had de thuisploeg wel een overzicht. Via 10-6 kwam NKC’51 alsnog op 10-8. In de laatste paar minuten voor rust scoorde Telstart nog viermaal en zodoende werd de ruststand 14-8. Op zich viel de ploeg weinig te verwijten, men speelde met inzet en best aardig korfbal. De afronding was echter onder de maat.

Vlak na rust liep Telstar uit naar acht doelpunten verschil. Vervolgens bleef het verschil steeds ongeveer hetzelfde en werd de eindstand bij 25-16 bereikt. De Nijverdallers leden hiermee de derde nederlaag op rij. De oorzaak hiervan ligt met name in het feit dat de ploeg deze wedstrijden met een zwaar gehavende ploeg speelde omdat besloten was dat het veilig spelen van het tweede team prioriteit had. Na een knappe overwinning is deze doelstelling inmiddels ook behaald.

Aanstaande zaterdag volgt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen thuis tegen Rigtersbleek. NKC’51 gaat zich nog één keer opladen om zodoende het seizoen positief af te sluiten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer