Gert-Jan Bruggink: “Ik wil altijd winnen, dus ook in Tubbergen”

Hij is één van de beste ruiters uit de regio en misschien wel de publiekslieveling zowel tijdens het JST maar ook tijdens het CSI in Geesteren, Gert-Jan Bruggink uit De Lutte. En natuurlijk gaat hij graag met zijn paarden naar het toernooi van zijn vrienden Ben, Gerco en Wim Schröder. “Deze jongens zijn in een gat gedoken en hebben in een mum van tijd een event neer gezet waar je u tegen zegt. Het is allemaal perfect georganiseerd van de kleine klassen tot en met de Grote Prijs”.

Zelf gaat hij met zijn stal met een mix aan paarden naar Tubbergen. “Ik gebruik dit toernooi om de nog jonge paarden te laten wennen aan de verschillende hindernissen en met mijn meer gevorderde paarden ga ik de zware rubrieken rijden en natuurlijk wil ik de Grote Prijs winnen, ook in Tubbergen”.

Samen met Pia-Louise was hij enkele weken geleden met acht paarden zeer succesvol in Peelbergen. “Deze lijn willen we natuurlijk doortrekken zodat we voor het CSI in juni goed beslagen ten ijs komen”. Samen hebben ze een grote stal in De Lutte, Het Oosterbrook. “Geen dag is hetzelfde bij ons. Ik weet wanneer ik op sta nog niet wat me te wachten staat. Het kan zo maar zijn dat van trainen weinig komt omdat andere zaken voorgaan, maar samen met mijn team komen we er altijd uit en dat is belangrijk”.

Gert-Ian Bruggink met Gerben Morsink

Hij blikt ook al een beetje vooruit naar het CSI Twente in Geesteren in juni. “Ik wil daar graag de Grote Prijs winnen voor een uitzinnig publiek dat je wel over de hindernissen wil duwen. Maar ik kijk toch ook al naar 2019 wanneer tijdens het CSI Twente gestreden wordt om de FEI Nations Cup. Dan komt het neusje van de zalm naar Twente”.

Op een vraag of bondscoach Rob Ehrens tegen die tijd rekening met hem moet houden is hij ook stellig. “Altijd. Ik wil altijd het beste uit mijn paarden en mijzelf halen en daar hoort het rijden voor Oranje natuurlijk bij en dan bijna in mij eigen achtertuin, dat zou fantastisch zijn. Maar er zijn natuurlijk meer gegadigden voor een plek”.

Toch zit aan roem ook een keerzijde. “Als een paard zich in de kijker springt dan zullen er ongetwijfeld kapers op de kust zijn die het willen overnemen en dan zet ik wel even een andere pet op. Er moet wel brood op de plank komen”.

Evenementkrant Jumping Schröder Tubbergen 2018

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer