Jolly Jumpers door naar de finale voor promotie

Zaterdag stond de tweede wedstrijd van de halve finale op het programma voor Jolly Jumpers 1. De dames uit Tubbergen hadden al een voorsprong opgebouwd in de vorige wedstrijd van +10 punten. Desalniettemin wisten de roodhemden dat er niet te licht over deze wedstrijd moest gedacht worden. De Jumpers hadden een moeizame start, waarbij de ballen niet wouden vallen. Aan de kant van Katwijk werd er goed geschoten waardoor het eerste kwart eindigde in een gelijke stand van 16-16.

Het tweede kwart liep gelijk op. Er werd aan allebei de kanten gevochten voor elke bal. Grasshoppers gaf niet op, waardoor de dames de kleedkamer in gingen met een minimale voorsprong van 32-31. Jolly Jumpers kwam sterk uit de kleedkamer en begonnen erg fel aan het derde kwart. Er werd snel gespeeld waardoor er mooie fast-breaks werden gecreëerd. De defence van de Jumpers stond als een blok en er werd als team hard gewerkt. De Tubbergse dames speelden slim, en de roodhemden liepen uit naar een tussenstand van 55-37 aan het eind van het 3e kwart.

In het laatste kwart werd het spel van de Jumpers goed doorgezet, waardoor ze nog verder uitliepen van de dames in het geel. Grasshoppers gaf het op en hier profiteerde de ploeg uit Tubbergen van. De zoemer ging af en de Jolly Jumpers sprongen een gat in de lucht van blijdschap. De wedstrijd werd geëindigd met een stand van 88-51, dat betekent, door naar de finale in Zwolle. Komende zaterdag 12 mei om 12:30 uur zal de finale tegen Lokomotief worden gespeeld in de topsporthal van Zwolle.

Foto’s archief Jolly Jumpers/Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer