Kampioenschap lonkt voor TVC ’28 na ruime zege op Luctor et Emergo

Met de wetenschap dat als gewonnen zou worden TVC ’28 (qua verliespunten) weer lijstaanvoerder zou zijn, begon TVC ’28 aan de wedstrijd tegen Luctor et Emergo. In de openingsfase had Luctor een licht veldoverwicht maar het kon geen uitgespeelde kansen creëren. Uit het niets kwam TVC ’28 na een kwartier spelen op voorsprong; Stef Roelofs kon van links vrij voorzetten en Tom Koelman kopte de bal knap over de keeper: 1-0.

TVC ’28 ging na dit doelpunt zelfverzekerder voetballen en controleerde de wedstrijd. Noch TVC ’28 noch Luctor konden echter aanvallend een vuist maken. Toch werd het na een klein half uur spelen 2-0: Stefan Huiskes stuurde Stef Roelofs diep en hij scoorde net binnen het strafschopgebied beheerst in de verre hoek. Na enkele kleine kansjes voor TVC ’28, te weten schoten van Stefan Huiskes en Mark Oude Hinken en een afgekeurd doelpunt van Stef Roelofs, werd het veldspel van TVC ’28 minder. Verdedigend stond het echter goed, maar vlak voor rust moest keeper Ruud Hesselink voor het eerst in de wedstrijd reddend optreden door de bal met de vingertoppen naast het doel te tikken.

Na rust begon TVC ’28 goed met kleine kansjes voor Stef Roelofs en Okke Schepers maar daarna ebde de scherpte weg en werd Luctor gevaarlijker; het leidde twee keer tot een scrimmige voor het doel van TVC ’28 maar Luctor had het vizier niet op scherp staan. Na een uur spelen werd het eenvoudig 3-0; Luctor verdedigde niet goed uit en de bal kwam bij Okke Schepers, die uit de draai de bal in de verre hoek plaatste.

Na dit doelpunt gebeurde een tijdlang niet veel. Noemenswaardig zijn slechts afstandsschoten van Kelvin Stopel en Niek Staarink. In het laatste kwartier vond het, ook conditioneel, sterkere TVC ’28 nog de kracht om aan te zetten. Een door Stef Roelofs en Mauro Plegt opgezette aanval bracht de bal bij Niek Staarink, die in de 16 wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal langs de keeper in de bovenhoek schoot en de eindstand op 4-0 bepaalde. Goed verdedigend werk van Maarten Oude Avenhuis en Thijs Koopman vlak voor tijd, hebben hier nog aan bij gedragen.

Komende donderdag kan TVC ’28 de volgende stap zetten richting het kampioenschap, dan speelt het uit in Enschede tegen Vogido.

Foto’s: Paul Snijders

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer