Kinderdorp trekpleister voor de jeugd

Al sinds de start van Jumping Schröder maakt het Kinderdorp deel uit van het randprogramma. Ouders en hun kinderen komen vaak zelfs speciaal hiervoor naar het evenement. Het kinderdorp wordt georganiseerd en begeleid door Irma Lohuis, die in het dagelijks leven Kinderopvang De Boerderij in Geesteren runt. “Ben, Wim en Gerco Schröder van de organisatie zijn mijn broers, ze hebben me bij de eerste editie gevraagd om dit te doen. Vanuit het idee dat Jumping Schröder een familie-uitje moet zijn voor het hele gezin. Helaas viel het die eerste keer door het slechte weer letterlijk in het water, maar sinds 2015 zijn we ieder jaar van de partij.”

Inmiddels kunnen we van een randprogramma al amper meer spreken. Veel kinderen die op De Boerderij zitten komen er speciaal voor langs. “Vooral het knuffelen met konijntjes vinden de jongsten leuk. Maar er is veel meer te doen. Ze kunnen geschminkt worden ze kunnen een glittertattoo op hun arm laten zetten”, somt Lohuis op. Ook de link met het evenement is zichtbaar in het programma. “Kinderen kunnen zelf voor paard spelen en met stokpaardjes over een hindernisbaan lopen. Omdat ze zelf de hoogte kunnen instellen, vinden ook de wat oudere kinderen dit erg leuk.”


De plek van het kinderdorp op het terrein is zo gesitueerd dat ouders hun kinderen altijd in het vizier kunnen houden. “Het is niet zo dat ouders hun kinderen zo maar achter kunnen laten, daarvoor is het zeker op zondagmiddag vaak veel te druk. Maar doordat het goed is verwerkt in het geheel, komen de kinderen niet in de looproute van de paarden en is het kinderdorp een veilige plek voor de kinderen. Het moet laagdrempelig blijven. Op die manier houden we het juist gezellig”, aldus Lohuis.

Het concept van Kinderopvang De Boerderij past qua sfeer goed bij Jumping Schröder. “Zoals de naam al zegt willen we kinderen kennis laten maken met het leven op de boerderij en het platteland. Bij ons komen kinderen in aanraking met allerlei dieren. Zo maken we er ieder jaar een evenement van als de koeien weer naar buiten gaan. We hebben in april weer een geweldige koeiendans gehad. Ook hebben we een melkrobot, die zo is opgesteld dat kinderen kunnen zien hoe het melken in zijn werk gaat. We vinden het belangrijk dat kinderen weten dat melk niet zomaar in een pak in de winkel staat, maar dat het ook ergens vandaan komt.”

Het kinderdorp is op zaterdag 2 en zondag 3 juni open vanaf 12.00 uur tot ongeveer 18.00 uur. De entree is gratis.

Klik op onderstaande link om de gehele evenementkrant GRATIS digitaal te lezen:

Evenementkrant Jumping Schröder Tubbergen 2018

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer