Mariënberg verliest van SVVN na een slechte eerste helft

Mariënberg bewees zichzelf op Bevrijdingsdag een slechte dienst in Nijverdal. Het verloor met 4-2 bij SVVN maar volgens diverse ooggetuigen hadden zij minimaal een punt misschien wel de volle buit moeten meenemen vanaf sportpark Groot Lochter, maar dat is achteraf gepraat.

Het verhaal is inmiddels bekend, een overvolle ziekenboeg en ze snakken bij Marienberg naar het einde van deze competitie. SVVN was ook verre van compleet, het is de tijd van het jaar laten we maar zeggen. Het verschil zat ‘m ook in het feit dat SVVN bij sommige spelsituaties scherper waren.

Twee keer waren ze eerder om een rebound tot doelpunt te promoveren nadat Thijs Altena eerst nog als reddende engel had opgetreden. Als dat wel vakkundig was gebeurd had dat minimaal een punt gescheeld en was de uitslag misschien wel anders geweest. Een slechte eerste helt van de roodzwarten + een 3-0 achterstand.

De tweede helft een beter Mariënberg , achterin 1 op 1 en volle bak naar voren. Die tactiek werkte naar behoren, middels twee doelpunten van Patrick Willems kwam Mariënberg dicht bij een indrukwekkende inhaalrace. De gelijkmaker (3-3) of zelfs een geniepige voorsprong (3-4) had zo maar gekund.

Het is niet anders. SVVN maakte er nog 4-2 van nadat de verdedigers wederom niet aan opletten waren toen hun doelman een redding verrichtte. Komende zaterdag, nieuwe ronde – nieuwe kansen. Dan komt Juliana’32 op bezoek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer