Martine Stevelink volgende versterking Springendal Set-Up ‘65

Met de komst van Martine Stevelink krijgt de selectie van het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 steeds meer vorm. De 24-jarige Martine Stevelink is een midspeelster. Ze is een rasechte Twentse, die haar volleybalcarrière begon bij VVA in Albergen en daarna de nodige jaren in dames 1 speelde van Dynamo Tubbergen. Door haar studie vertrok ze naar Groningen. “Ik ben destijds nog één jaar voor Dynamo Tubbergen uitgekomen, maar het heen en weer reizen ging me tegenstaan. Het seizoen er op kwam ik te spelen bij toen nog eredivisionist Donitas. In dat jaar speelden we onder meer tegen Springendal Set-Up ’65 en dat werd voor ons geen succes. Het Ootmarsumse team kende een topjaar en deed mee om de prijzen, terwijl wij degradeerden. Sporthal de Schalm is voor mij geen onbekend decor natuurlijk, omdat we er met VVA en Dynamo Tubbergen ook regelmatig onze wedstrijden afwerkten. Deze sporthal ademt een volleybalsfeer en met Donitas kan ik me nog wel het publiek voor de geest halen dat hun team luidkeels aanmoedigde,” weet Martine Stevelink zich nog goed te herinneren. “De wedstrijd ben ik gelukkig ‘vergeten’, want we hadden een schijn van kans,” lacht de midspeelster.


Na haar studie vond de Albergse werk in Assen als docent Biologie. Aan het einde van het vorige seizoen trainde ze ook al een aantal keren mee bij Springendal Set-Up ’65, maar Martine bleef Donitas nog een jaar trouw in de Topdivisie. “Dat leverde een mooie tweede plek op, maar Twente bleef trekken. Ik wilde graag terug. Daarnaast is het mijn streven om nog één keer te bekijken waar mijn plafond ligt. Ik zocht daarom een nieuwe uitdaging en de keus was niet moeilijk, want Springendal Set-Up ’65 is een echte volleybalclub en dat proef je aan alles. De gesprekken met de staf gaven me een heel goed gevoel en de eerste trainingen verliepen enthousiast en fanatiek. Natuurlijk moet je elkaar in het begin even leren kennen. Gelukkig kende ik Marianne Het Lam-Scholten uit mijn Donitas tijd en dat voelde best vertrouwd,” beschrijft Martine haar eerste stappen bij Springendal Set-Up ’65.

Foto’s: Set-Up ’65

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer