Maximilian Rossmann tekent tweejarig contract bij Heracles Almelo

Heracles Almelo en Maximilian Rossmann hebben overeenstemming bereikt over een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen. De 23-jarige verdediger komt transfervrij over van SF Lotte, uitkomend in de 3. Bundesliga. Rossmann gaat bij Heracles Almelo voor een volgende stap in zijn carrière. “De gesprekken met de club waren prettig. Deze overstap zie ik als een nieuwe kans en een mooie uitdaging. Ik ben blij om hier te zijn en kan niet wachten om te beginnen. Ik verheug me erop en ben er klaar voor.”

Technisch manager Mark-Jan Fledderus: “Maximilian beschikt over alle benodigde fysieke voorwaarden voor een centrale verdediger. We hebben hem het afgelopen seizoen intensief gevolgd. Hij heeft een goed jaar achter de rug en is in onze ogen een talentvolle speler. Het niveau van de 3. Bundesliga is hoog”, aldus Fledderus. “Voor ons als club is het al lange tijd een interessante competitie om in de gaten te houden. We spelen bovendien regelmatig oefenwedstrijden tegen clubs uit de 3. Bundesliga, die we als serieuze krachtmetingen beschouwen. Vorig jaar kwam Sebastian Jakubiak over vanuit de Regionalliga, zelfs een niveau lager dan de 3. Bundesliga. Hij heeft bewezen zich snel te kunnen aanpassen aan het niveau.”

Rossmann doorliep de jeugdopleiding van VfL Wolfsburg en speelde voor Alemannia Aachen en 1.FSV Mainz 05 II voordat hij een jaar geleden de overstap maakte naar SF Lotte. In het afgelopen 3. Bundesliga-seizoen speelde Rossmann negentien officiële wedstrijden. Hij scoorde eenmaal.

Foto’s: Heracles Almelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer