Nationaal jeugdelftallen Maleisië en China komen naar Vogido U14 Tournament

Naast het Maleisisch nationaal jeugdelftal onder 14 jaar komt dit jaar ook het Chinees nationaal jeugdelftal onder 14 naar Enschede om deel te nemen aan de zestiende editie van het Vogido U14 Tournament dat van vrijdag 1 t/m zondag 3 juni wordt gehouden. Het elftal uit China komt speciaal voor dit toernooi met een delegatie van 50 personen naar Nederland. Het is voor het eerst dat het aan een internationaal jeugdtoernooi in Europa meedoet. De deelname past in de strategie van de Chinese bond en overheid om voetbal in China naar een hoger niveau te tillen. Door naar Europa te gaan wil men ervaring opdoen en contacten leggen.

Aan het Vogido U14 Tournament doen 12 elftallen uit 8 landen mee. Het zijn:

Nationaal elftal Maleisië

Bayer 04 Leverkusen (Duitsland)

Brondby IF (Denemarken)

Nationaal elftal China

FC Basel (Zwitserland)

FC Nordsjaelland (Denemarken)

FC Twente

Hammarby IF (Zweden)

KRC Genk (België)

NEC/FC Oss

Vitesse

Vogido

Gespeeld wordt in 2 poules van 6 elftallen. Op vrijdag wordt er gespeeld van 18.30 tot 20.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 18.30 uur en op zondag vanaf 9.30 uur. Om 13.55 uur is de finale.

Tijdens het toernooi is er een uitgebreid randprogramma. Op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur voor kinderen van 6 t/m 12 jaar een voetbalparcours, dat uit maar liefst 12 verschillende onderdelen bestaat. Hieraan kunnen zowel leden als niet-leden van Vogido meedoen. Zaterdagavond is er live muziek met de band Come Again.

Verder wordt er voor leden van Vogido het Vogido E-Sporter Tournament gehouden. Gestreden wordt in de leeftijdsklassen onder 11, onder 13 (op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur) en 14 jaar en ouder (zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur). Op zondag vanaf 14.00 uur zijn de finales van dit E-sporter Tournament, Vogido wil hiermee de basis leggen voor een FIFA E-competitie n Enschede waarbij alle voetbalverenigingen hun E-speler gaan afvaardigen in de verschillende leeftijdsklassen.

Foto: archief 2017

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer