NEO laat ook bij Oldenzaal twee onnodige punten liggen, maar speelt wel nacompetitie

De competitie nadert zijn slot en voor diverse teams is het erop of eronder. Voor NEO om de nacompetitie te halen, voor veel andere teams is handhaving de doelstelling. Ziedaar de uitgangspositie bij Oldenzaal- NEO op deze speeldag die nog meetelde voor periode twee. De Thijbewoners hebben elk punt hard nodig en koesterden na negentig minuten het gelijke spel dan ook met volle teugen. Want als er een ploeg had moeten winnen dan was het NEO.

Na een rommelig begin creëerde NEO allengs een behoorlijk veldoverwicht. Na een minuut of tien begonnen de kansen ook te komen. De uitstekend spelende Jesse Keur schoot eerst vlak over en nadat Tim Bijker recht op doelman Gierveld schoot, had weer Keur een fraaie actie op de linkervleugel in petto. Er ontstond een scrimmage waarin Ron Spoler net te laat kwam om te scoren.

Nadat Pascal van Berkum halverwege het eerste bedrijf zijn tegenstander zijn hielen liet zien, was zijn slotpass, in zeer kansrijke positie, helaas niet zorgvuldig genoeg. Een fenomeen dat in het tweede bedrijf nog pijnlijker naar voren zou komen.

Het was schrijnend dat NEO zelfs met een achterstand ging rusten. Een terechte vrije trap bij de cornervlag werd door de slimme Kevin Winkelhuis subtiel bij de eerste paal gebracht en daar kwam de lastige Dylan Rickhoff vóór alle NEO-mensen en prikte de 1-0 binnen.

De laatste kans was weer via een aanval over de rechtervleugel. Stijn Baars versnelde tot diep in het strafschopgebied, maar doelman Gierveld en een van zijn verdedigers konden de bal paniekerig wegwerken. 1-0 bij rust, nogal onverdiend.

Twan Weghorst kwam na de onderbreking in de ploeg en NEO kon het gelukkig opbrengen om meer strijd te brengen dan voor rust. Dat was ook nodig, want Oldenzaal verdedigde hartstochtelijk, soms op, soms over het randje. Het leverde het team van Joost Klein Buursink maar liefst vijf gele kaarten op.

Nadat Tim Bijker een mooi schot op fenomenale wijze zag gekeerd door Gierveld en Rickhoff vlak daarna over de goal van Bob Peterman kopte, kwam NEO zeer verdiend op 1-1. Een mooie combinatie, dwars door het midden, tussen Twan Weghorst en Ron Spoler werd door laatstgenoemde keurig afgerond.

Oldenzaal snakte naar adem en deelde nog louter speldenprikjes uit, met Winkelhuis vrijwel altijd aan de basis. NEO slaagde er via de vleugels steeds weer in de achterlijn te halen, maar deels onnauwkeurigheid en het gemis aan een greintje geluk zorgden ervoor dat de thuisclub op de been bleef.

In chronologische volgorde: Twan Weghorst aait de bal slechts na een fraaie actie van Bjorn Tijhuis en de bal smoort; Pascal Van Berkum schiet rakelings naast; Tim Bijker legt de bal panklaar voor Weghorst die de bal hoog overschiet en Robin Oude Kamphuis komt net te kort om een geweldige actie van Ron Spoler af te ronden.

Eigenlijk was het wachten op 1-2, maar helaas viel die niet. NEO bleef dan wel opnieuw ongeslagen, maar tekende tegelijkertijd ook voor het achtste gelijkspel in twaalf wedstrijden. En dat zijn er echt een paar teveel. Het goede nieuws aan het eind van deze speeldag was dat Suryoye de tweede periodetitel voor zich opeiste, waardoor NEO bij behoud van de derde plek verzekerd is van deelname aan nacompetitievoetbal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer