Ook Laura Steggink keert terug bij Jolly Jumpers

De 21-jarige Laura Steggink keert komend seizoen terug bij Jolly Jumpers. Steggink is na Silke Heerts de tweede oud-speelster die terugkeert bij de promovendus.

Steggink heeft 10 jaar bij Jolly Jumpers gebasketbald voordat zij in 2016 naar KEUS/Royal Eagles in Apeldoorn vertrok. Met dat team speelde ze twee seizoenen in de Vrouwen Basketball League (Eredivisie). Daarnaast heeft Steggink vier Europese Kampioenschappen en één jeugd Olympische Spelen op haar C.V. staan. Op dit moment is ze geselecteerd en aan het trainen voor het Nederlands Team 3×3 U23.

Zowel Technische Commissie als bestuur van Jolly Jumpers zijn blij met de toezegging van Steggink. “Laura heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld in de U20-competitie. Ze is een echte teamspeelster en we verwachten dat ze goed zal passen in het eerste damesteam”, aldus TC-lid Max de Boer.

Huidige coach René Heeres is eveneens blij met de komst van Laura. “Ik heb haar een paar jaar geleden onder mijn hoede gehad als Rayoncoach. Ik ken haar als een hardwerkende en talentvolle speelster. Daarnaast brengt ze twee jaar eredivisie-ervaring met zich mee én heeft ze, niet onbelangrijk, de nodige lengte.”

Steggink keert terug bij Jolly Jumpers, omdat ze zowel het team- als het clubgevoel gemist heeft en wil graag een bijdrage leveren nu Jolly Jumpers volgend jaar promoveert naar de Eredivisie. “Ik hoop vooral dat we ons als team zullen gaan ontwikkelen, dus steeds beter gaan spelen en vertrouwen krijgen in elkaar. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!”, aldus Laura Steggink.

Foto’s: Ruud Fokke.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer