Opnieuw ruime overwinning SVZW

In Kampen had SVZW slechts een opdracht namelijk winnen en het liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil. De gasten gingen voortvarend van start en toch ontstond de eerste gevaarlijke situatie in het Wierdense strafschopgebied na acht minuten, toen GAK na een gevaarlijke aanval dichtbij een treffer was doordat de SVZW verdediging de bal maar niet weg kreeg, gescoord werd er uiteindelijk niet. In de 12e minuut probeerde Ferdi ter Avest het met een afstandsschot, hij hield er een corner aan over. Een minuut later werd een mooi uitgespeelde aanval door de gasten afgerond met een doelpunt van topscorer Maarten Jansen (foto r.), die daarmee de 0-1 op het scorebord deed verschijnen.

SVZW bleef na die openingsgoal doorgaan, Tim Pothast testte de GAK doelman en in de 17e minuut ging Yessin Maskoul er als een haas vandoor, hij kon slechts via een overtreding binnen de beruchte lijnen gestopt worden en dus werd de bal op de stip gelegd, nadat de Kamper veroorzaker geel had ontvangen. Robin de Jong moest het vonnis voltrekken en deed dat op zeer professionele wijze: 0-2. Daarna ging bij SVZW alle remmen los, GAK kwam er niet meer aan te pas en was het oh zo jammer dat de strakke voorzet van Yessin Maskoul op Maarten Jansen niet werd binnen gelopen, Jansen kwam een fractie te laat.

Even later kreeg Maskoul foto onder) de kans op de 0-3, ware het niet dat de bal van zijn voet sprong, weg kans. In de 33e minuut dan een schot van Maarten Jansen dat door de GAK doelman werd gestopt, maar daarbij Yessin Maskoul vloerde en daarvoor niet alleen geel kreeg maar ook een penalty tegen, die dit keer door Maarten Jansen werd benut: 0-3 en geheel op koers. En met die 0-3 voorsprong werd de rust bereikt na een zeer goede eerste helft van SVZW, niets op af te dingen.

SVZW trainer Philip Agteres had in de rust natuurlijk gewezen op het belang van doelpunten maken, concurrent Flevo Boys, dat even verderop eveneens in Kampen speelde leidde op dat moment met 1-3 (eind 1-4) tegen KHC en dus wisten de Wierdenaren wat hen te doen stond. De tweede helft bood GAK meer weerstand, leverde de mooie actie van Yessin Maskoul in de 53e minuut helaas geen doelpunt op en sloop de slordigheid in het spel aan Wierdense zijde en ook de vermoeidheid zo leek het onder de warme weersomstandigheden.

GAK zoals gezegd gaf wat meer tegenstand, het gevaarlijke schot in de 65e minuut werd goed gepareerd door SVZW doelman Mike Brinks en ontving ook Michael Wensing de gele kaart. GAK mocht haar eerste corner nemen in de 70e minuut, een doelpunt leverde de strak genomen bal niet op. Evenmin de vrije trap aan de andere kant door Tim Pothast, de Kamper doelman reageerde afdoende. Toch was het in de 87e minuut alsnog raak en was het Nigel Michels die daarvoor verantwoordelijk was en de 0-4 aantekende. De nummer 11 van GAK kreeg daarna geel, mikte Robin de Jong op de lat en mislukte de lob van Maskoul. Eindstand derhalve 0-4, zowaar geen sinecure, na een prima eerste helft en een wat mindere tweede.

Volgende week zaterdag speelt SVZW de derby tegen DETO Twenterand op het Lageveld in Wierden, de Vriezenveeners hebben al een periodetitel op zak. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Foto’s: SVZW

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer