Opnieuw winst De Zweef

Opnieuw drie punten voor De Zweef en dus weer een stap dichter bij behoud in de Eerste klasse. In de inhaalwedstrijd op Gagelman had Bemmel helemaal niets in te brengen. Het was een rommelige wedstrijd met in de rust een verdiende 1-0 voorsprong. Met het inbrengen na rust van Dennis van der Lely werd de druk naar voren nog groter en dat leidde tot twee goals. Bemmel stelde daar niets tegenover.

Zoals gezegd: rommelig voetbal maar met De Zweef als bovenliggende partij. De blauwwitten waren feller en zaten er kort op. Na een half uur was er loon naar werken. Een corner van Ruben Hendriks belandde op het hoofd van Thomas Vermeulen, die hard in kopte. De keeper pareerde door het wegstompen van de bal, die daarna door Tom Heuver werd binnen gewerkt: 1-0. Pech voor de doelman van Bemmel die bij een aanval verkeerd terecht kwam en zich behoorlijk blesseerde. Hij werd vervangen.

Na rust kwam Dennis van der Lely voor Jesper Krukkert. De komst van Van der Lely maakte dat De Zweef voorin een stuk gevaarlijker werd. Jammer dat hij niet de volle 90 minuten kan spelen, maar het is niet anders. In de 64e minuut kreeg Dennis van der Lely de bal aan de zijlijn. Hij worstelde zich door twee verdedigers en trok richting achterlijn. Daar gaf hij strak voor. De bal passeerde alles en iedereen, maar belandde bij de tweede paal op de schoen van de instormende Ruben Hendriks: 2-0.

Vijf minuten later was het weer raak. Opnieuw was het Dennis van der Lely die na goed werk van Ruben Hendriks de bal voor het doel kreeg. Daar stond Sven Dikkers. Met de rug naar het doel deed hij wat hij moest doen: een hakje (bij de veteranen ook bekend als een JP-tje) dat niet werd verwacht en het was 3-0.

Bemmel probeerde nog wat, maar kreeg maar één kans, waarbij Dennie Hoogenkamp zich moest strekken tot de paal. Ruben Hendriks maakte nog plaats voor Marco ten Dam , die zich onsterfelijk had kunnen maken toen hij bij zijn eerste balbezit direct oog in oog met de keper kwam, maar niet verder dan dat.