Prachtige voetbaldag regiofinale schoolvoetbal op Sportpark Het Midden

Afgelopen woensdag werd op een zeer zonnig sportpark Het Midden in Vriezenveen de regio-finale van het schoolvoetbaltoernooi gehouden. De KNVB was naarstig op zoek naar een organiserende voetbalvereniging c.q. sportpark, om dit toernooi te organiseren, nadat een Hengelose voetbalvereniging op het allerlaatste moment te kennen gaf, de organisatie niet rond te krijgen. N.a.v. de goede ervaringen die men twee jaar geleden had, kwam de KNVB opnieuw uit bij DOS’37 en DETO Twenterand, waardoor de organisatie dit jaar voor de buurverenigingen uit Vriezenveen was. DETO Twenterand nam de organisatie van het meisjestoernooi op zich en DOS’37 ontfermde zich over het jongenstoernooi.

In totaal namen 37 teams deel aan beide toernooien, 20 bij de jongens en 17 bij de meisjes. Tijdens de voorrondes werd er gespeeld in 4 poules. Mooie wedstrijden werden afgewisseld door hele spannende wedstrijden, waarbij er veel te zien en genieten viel. Dit ging tevens niet onopgemerkt voorbij aan enkele aanwezige voetbalscouts. Ook waren er zeer veel supporters aanwezig, om alle teams enthousiast aan te moedigen. Kortom, een prachtige voetbaldag op sportpark Het Midden. De wedstrijden werden dan ook fanatiek, maar sportief gespeeld. De winnaars van deze poulewedstrijden speelden in de halve finales tegen elkaar om een plek te bemachtigen voor de finalewedstrijd om de plekken 1 en 2. De verliezers streden na de halve finales om de plekken 3 en 4.

Het jongenstoernooi bij DOS’37

Bij de jongens wonnen de volgende scholen de poule: De Telgenkamp uit Hengelo, de Julianaschool uit Rijssen, Drakensteyn uit Enschede en KBS De Vonder uit Borne. In de hierna volgende halve finales werd er door de De Telgenkamp uit Hengelo gewonnen van KBS De Vonder uit Borne met 1-0 en won de Julianaschool uit Rijssen met 2-1 van Drakensteyn uit Enschede. Hierdoor werd de wedstrijd voor de plekken 3 en 4 gespeeld tussen KBS De Vonder uit Borne en Drakensteyn uit Enschede (1-1), waarbij laatstgenoemde school de strafschoppen beter nam. De finale werd gespeeld tussen De Telgenkamp uit Hengelo en de Julianaschool uit Rijssen. Uiteindelijk kroonde hier de Julianaschool uit Rijssen zich als grote winnaar van het toernooi. Dit was overigens de allerlaatste keer dat het schoolvoetbal voor jongens in de wedstrijdvorm 11 tegen 11 op een groot speelveld werd afgewerkt. Vanaf volgend seizoen voetbalt de jeugd onder 12 jaar in de nieuwe wedstrijdvorm 8 tegen 8 op een half speelveld.

Na afloop kregen de vier finalisten voor de 4e, 3e, 2e en 1e plaats, een heuse balkonscène aangeboden door DOS’37, waarbij de scholen werden gefeliciteerd door KNVB-medewerker Henk-Jan Reef en de prijzen werden uitgereikt door eerste elftalspeler van DOS’37, Dennis Boshoeve.

Het meisjestoernooi bij DETO Twenterand

Bij de meisjes wonnen de volgende scholen de poule: Willem Alexander uit Rijssen, De Telgenkamp uit Hengelo, Schateiland uit Enschede en Het Galjoen uit Wierden. In de hierna volgende halve finales werd er door Willem Alexander uit Rijssen, na het nemen van strafschoppen, gewonnen van De Telgenkamp uit Hengelo 3-2 en won Het Galjoen uit Wierden met 1-0 van Schateiland uit Enschede. Hierna werd de wedstrijd om de plekken 3 en 4 gepeeld tussen De Telgenkamp uit Hengelo en Schateiland uit Enschede. De finale werd gespeeld door Willem Alexander uit Rijssen en Het Galjoen uit Wierden. Het Galjoen uit Wierden kroonde zich na een gelijkspel en na het nemen van strafschoppen, als winnaar van het toernooi.

Wie de prijsuitreiking zou doen bleef tot het einde toe een verrassing. Namens DETO Twenterand, was Jessica Torny bereid gevonden dit op zich nemen. Jessica Torny is momenteel coach van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar Dat dit bij de voetbaljeugd in de smaak viel was te merken aan het enthousiasme waarmee zij werd ontvangen.