Ruim 600 atleten aan de start bij 33e UT-Triathlon

Zondag 13 mei staan 650 atleten aan de start van de 33e UT-Triathlon. Deze 33e editie zijn de 2e, 3e en 4eDivisie van de landelijke Teamcompetitie Triathlon te gast. Ook recreanten staan aan de start van de Team Triathlon, de individuele 1/8e Triathlon en de Estafette Triathlon. Dit jaar staan er een record aantal Mini’s aan de start. Deze atleten van 8 t/m 15 jaar leggen een parcours af van 200 meter zwemmen, 8 km fietsen en 2,3 km lopen.

Om 9.30 uur is de aftrap met een korte triathlon voor alle individuen uit de teams. De uitslag van deze ochtendserie bepaalt de startvolgorde van de teams later in de middag. In de finale voor de dames en heren van de 2eDivisie worden de snelste zeven teams van snel naar langzaam weggestart, zodat er spannende inhaalrace ontstaat. De finales van de dames- en herenteams zijn respectievelijk om 15:55 en 16:10.

De wedstrijd wordt gehouden op de campus van de Universiteit Twente. Het zwemonderdeel vindt plaats in het UT-buitenbad. Daarna fietsen de atleten één of meerdere rondes van 4 km om de campus. Het loopparcours gaat rond het finishterrein aan de Drienerlolaan.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer