Sportlust Vroomshoop pakt slechts een punt bij FC Berghuizen

Met “Welkom op Sportpark ’t Venterinck voor een heus 6 punten-duel” werd het belang van de wedstrijd door de Oldenzaalse stadsomroeper voor aanvang van FC Berghuizen – Sportlust Vroomshoop direct goed duidelijk gemaakt. Beide ploegen strijden volop om zich direct veilig te spelen in de 4e klasse A. Vooral de Vroomshopers hadden 3 punten nodig om de spanning om de nacompetitie plaatsen terug te brengen.

Sportlust begon ook goed aan de wedstrijd in Oldenzaal. De mannen van Gerard Kocks zochten zorgvuldig via de flanken de aanval, zonder de achterdeur open te zetten. Met twee opkomende backs, Toon van Dam en Anderson Lusseveld die allebei in zeer goede doen waren, hadden de Vroomshopers in het eerste kwart ook een overwicht. En net als de vorige wedstrijd tegen Sportclub Overdinkel werd al snel de score geopend. Simon Spoor was opnieuw de man van de openingstreffer. Een weggewerkte corner pikte hij op, hij kapte zijn tegenstander uit en haalde verwoestend uit met zijn linkerbeen: de 0-1 was een feit na 15 minuten. Tot de drinkpauze halverwege de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de Vroomshopers. Het laatste kwartier voor rust drong FC Berghuizen wel iets meer aan. Het leverde enkele corners op, maar het lukte de Oldenzalers niet om een bres te slaan in de defensie van Sportlust.

Na rust een ander wedstrijdbeeld. Berghuizen trok de lijn van het laatste kwartier van de eerste helft door en had een veldoverwicht. Het kwam echter gelukkig op gelijke hoogte. Na slecht uitverdedigen van Sportlust werd een vrije trap op de rand van het strafschopgebied weggegeven. Deze werd door de ingevallen Mustafa Karaduman hard richting doel geschoten en door de Vroomshoopse muur volledig van richting veranderd richting de verre hoek: 1-1. Zodoende kon Sportlust weer opnieuw beginnen. Dat lukte snel. Enkele minuten na de gelijkmaker kreeg Sportlust een corner en opnieuw was deze succesvol. Tim Spoor (foto) met de goede voorzet en nu was het Lennard de Leeuw die knap koppend de bal bij de tweede paal in het netje deponeerde: 1-2!

Deze voorsprong móesten de Vroomshopers over de streep gaan trekken om weer helemaal in de race te zijn om de nacompetitie te ontlopen. Er werd hard gewerkt, maar de geelblauwen werden wel terug gedrongen. Echt gevoetbald werd er niet meer, dus was het nog een lang halfuur. Toch werd de thuisploeg ondanks een veldoverwicht niet echt gevaarlijk. Opnieuw leek het bij enkele corners te blijven. Tot de 85e minuut. Toon van Dam brak door over de rechterflank, kwam goed naar binnen en wilde uithalen met links. Hij werd ondersteboven gelopen maar kreeg geen vrije trap van de verder prima leidende scheidsrechter. Berghuizen zocht snel de tegenaanval. Rechtsbuiten Olde Hendriksman was gaan zwerven en dook in de spits op. Hij kreeg de bal aan zijn voet, draaide weg bij zijn verdediger en schoot de bal met zijn linkerbeen in de verre hoek: zo werd het toch nog 2-2.

Toen had Sportlust nog 5 minuten over om de winnende te maken. Maar daarin werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld door de thuisploeg. In die slotfase heeft de bal bijna niet meer gerold en lag het spel veel stil. Desondanks vond de leidsman het na exact 90 minuten welletjes en moesten beide ploegen genoegen nemen met 1 punt in een 6 punten-duel. FC Berghuizen houdt Sportlust op 4 punten met nog twee wedstrijden te gaan. Voor Sportlust wordt het lastig om de nacompetitie nog te ontlopen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer