STEVO blijft bij BWO op 1-1 steken

Een dik verdiend 1-1 gelijkspel sleepte STEVO zondagmiddag in Hengelo tegen BWO uit het vuur. Er had misschien nog wel meer ingezeten voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis en dan met name in de eerste helft waarin STEVO het overgrote deel de betere was ten opzichte van BWO. De Hengeloers kwamen ondanks het veldoverwicht van STEVO wel op een 1-0 voorsprong. De eerste best kans was gelijk raak. Uit een spelhervatting vanaf de zijlijn belandde de bal voor het doel van Roy Kreuwel en geheel vrijstaand kon een BWO-er bij de eerste paal binnenkoppen. Dat mocht de STEVO verdediging zich toch aantrekken, die in het verdere verloop heel weinig weg gaven.

Het tempo lag, ondanks het warme weer, hoog in de eerste helft en na 10 minuten had Roy Damhuis de kans om STEVO op voorsprong te schieten uit een goed opgezette aanval over rechts. Oog in oog met de keeper van de thuisploeg schoot Roy Damhuis de bal in zijn handen in plaats van in de verre hoek. Niels Wigger haalde daarna te gehaast uit, twintig meter van het doel. Zijn schot ging huizenhoog over. STEVO deelde als gezegd de lakens uit en de eerder genoemde 1-0 van de Hengeloërs kwam eigenlijk uit het niets. STEVO liet ook na de achterstand het betere voetbal zien en eigenlijk was het wachten op de gelijkmaker. Die kwam er uit een penalty. De opnieuw goed spelende Hugo Weerink werd onderuit gehaald door de keeper van BWO en Wilco Broekhuis verzilverde de toegekende strafschop.

STEVO kreeg hierna nog twee goede kansen voor rust. Hugo Weerink maaide over de bal op een voorzet vanaf links en Niels Wigger had pech dat zijn mooie vrije trap niet de beloning kreeg die het verdiende. Na de pauze waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. De vele krachten waarmee STEVO voor rust had gesmeten eisten toch hun tol. In grote problemen kwam het overigens niet, maar de overtuiging ebde weg en het moest nu ook vaker terug. Stan Nijhuis met de kop uit een corner en een bal van Niels Wigger die van de lijn werd gehaald en Silas Prijs die kort voor het einde de bal in de handen van de keeper van BWO schoot, waren de beste momenten van STEVO in de tweede helft. Roy Kreuwel had nog bijna ongelukkig de bal in eigen doel geschoten toen hij uit een corner het leer op de voet kreeg en dit voorval zorgde bijna voor een goal. BWO kreeg ook nog aardig wat corners in de tweede helft, maar de verdedigers van STEVO stonden goed en zo eindigde het treffen met een 1-1 gelijkspel waar beide ploegen achteraf wel mee konden leven.

Foto’s: Stevo

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer