STEVO met tien man langs de elf van Rigtersbleek

STEVO boekte zondagmiddag in Enschede een belangrijke 0-1 overwinning op Rigtersbleek. Met tien man in de tweede helft hield het goed stand tegen de elf van Rigtersbleek. Maarten Gelhever werd vlak voor rust met twee keer geel van het veld gestuurd. STEVO stond toen al op 0-1 voor door een doelpunt van Rik Kokhuis, die uit een corner de bal steenhard vanaf de zestien met in de verre hoek schoot.

Trainer Geert Veldhuis zette in de tweede helft Roy Wigger erbij in de verdediging en dat legde STEVO geen windeieren. Roy wist de behendige aanvaller van Rigtersbleek op rechts goed in toom te houden door telkens de voorzet eruit te halen. Niels Wigger was een eenzame strijder voorin in het tweede bedrijf en maakte het de verdediging van Rigtersbleek heel moeilijk bij de ballen die hij aangespeeld kreeg.

Over de hele wedstrijd genomen gaf STEVO eigenlijk weinig weg achterin, ook niet met tien man. Twee goede kansen tellen we voor de Enschedeërs. In de eerste helft een bal op de paal en in de tweede helft één onder kant lat. Keeper Roy Kreuwel had in deze situaties een engel op zijn doel en dat mag ook gerust een keer. Hoeveel domme pech hadden we al niet dit seizoen. Het kwartje viel nu eindelijk wel een keer de goede kant op.

Met nog twee wedstrijden te gaan is STEVO zo goed als in veilige haven om nacompetitie te ontlopen. Vijf punten voorsprong heeft het op Schalkhaar, vier op SC Bemmel, drie op FC Winterswijk en één op BWO. Twee ploegen moet STEVO nog onder zich houden. Boven STEVO is De Zweef en Rigtersbleek ook nog niet helemaal veilig. Quick 1888 kan degradatie bijna niet meer ontlopen.

STEVO speelt volgende week eerste Pinksterdag thuis tegen Rohda Raalte en de week daarop uit tegen NEC Nijmegen. Bij winst op Rohda Raalte maakt STEVO aan alle onzekerheid een einde en is het definitief zeker van nog een jaar eerste klasse.

Foto: STEVO

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer