SVZW heeft nog een punt nodig voor de titel

Zaterdag staat de laatste speelronde in de 1e klasse D op het programma. SVZW heeft nog 1 punt nodig om zich kampioen te mogen noemen. Dat punt moet dan gehaald worden in Hierden. Hierden speelde dit seizoen voor het eerst op 1e klasse niveau. Handhaven op dit niveau dat was de opdracht voor het 1e elftal van de VV Hierden. Het gehele seizoen stond Hierden in de middenmoot, Maar dat wilde zeggen dat Hierden een zorgeloos seizoen heeft gedraaid. De ploegen in de 1e klasse staan zo dicht bij elkaar, dat een nederlaag al kan betekenen dat je afzakt in de gevarenzone. Onder de druk van de ranglijst besloot het bestuur van Hierden in februari om trainer Peter Epe op non-actief te stellen.

Als interim coach werd Jürgen Schefczyk aangesteld. De ervaren en gedreven trainer is samen met Henk Timmer en Ben Michelsen verantwoordelijk voor de 1e selectie. De opdracht bleef hetzelfde. Handhaving in de 1e klasse. Deze doelstelling is afgelopen zaterdag gehaald. Dankzij een 2-4 overwinning op Vroomshoopse Boys is Hierden veilig in de 1e klasse. Hierden kan zaterdag dus vrijuit spelen tegen SVZW. De club weet dat SVZW tegen de Hierden kampioen kan worden, maar ze zijn niet van plan om de punten zomaar cadeau te geven. Op 24 februari j.l. werd het in Wierden 1-3 voor Hierden. Ook Flevo Boys weet wat het is om te verliezen in Hierden, want op 14 april werd er met 2-1 verloren van Hierden. De thuisclub heeft dus zeker bijgedragen aan de spannende kampioensrace in de 1e klasse D.

SVZW beleefde zaterdag een bijzondere wedstrijd tegen DETO Twenterand. Om de kampioensrace met Flevo Boys vol te houden, moest deze thuiswedstrijd worden gewonnen. Na een zeer overtuigende start was het al snel 1-0. Maar daarna nam DETO langzamerhand het heft in handen, en maakte ook de gelijkmaker. Op dat moment stond Flevo Boys met 2-0 voor tegen SDVB. SVZW wist dus wat het moest doen; scoren. Rond 75e minuut dacht Maarten Jansen, laat ik mij eens met de wedstrijd gaan bemoeien. En binnen een paar minuten had hij twee keer gescoord. Ook Yessin Maskoul wist daarna nog te scoren. SVZW had aan de doelstelling voldaan; winnen. En toen ook nog duidelijk werd dat Flevo Boys had verloren, was iedereen in Wierden enorm blij. Want nu komt de titel wel erg dichtbij. SVZW heeft nu alles in eigen hand.

Een punt tegen Hierden is voldoende. Nog een keer alles geven, en dan kan SVZW de kroon zetten op dit seizoen. Vooral in de tweede seizoenshelft was het team uitstekend op dreef. De laatste 10 wedstrijden zijn allemaal gewonnen. 35 doelpunten voor en maar 5 tegen. Er staat echt een team dat weet dat je het samen moet doen. De derde periode titel kan SVZW al niet meer ontgaan, maar het gaat zaterdag maar om 1 ding; het kampioenschap. Dit mag niet meer mis gaan. Het bestuur van SVZW probeert om zoveel mogelijk supporters de kans te geven om mee te gaan. Er zijn al bussen geregeld. Het lijkt erop dat er om vijf uur een groot feest kan losbarsten in Hierden, maar je moet nooit de huid verkopen voor de beer geschoten is. Weet SVZW ook deze wedstrijd de vorm van de laatste weken te halen, dan gaat het goed komen. Alle wedstrijden in de 1e klasse D beginnen zaterdag om 15:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer