SVZW kampioen 1e Klasse D zaterdagamateurvoetbal

Op een zonovergoten sportpark Mheenzicht in Hierden vond zaterdagmiddag de laatste reguliere wedstrijd in deze competitie plaats tussen vv Hierden en SVZW. Met twee extra grote bussen waren vele supporters uit Wierden meegereisd naar Hierden om hun favorieten te steunen, het ging immers om het behalen van het kampioenschap! Daartoe moest minimaal een gelijkspel behaald worden en de gastheren waren niet van plan dat zomaar even toe te staan. De eerste grote kans was voor de thuisploeg in de 3e minuut, maar SVZW doelman Mike Brinks was op zijn post. De tweede kans was eveneens voor Hierden, maar deze werd afgefloten vanwege buitenspel.

In de 18e minuut ontving William Beelen namens de gastheren geel, uit de vrije trap kegelde Tim Pothast loeihard raak, was de 0-1 een feit en dus lag SVZW op koers. Drie minuten later was het bijna gelijk, de vrije trap van Donovan Bock werd net niet in eigen doel gewerkt en bleef het gelukkig bij een corner. In de 21e minuut ging Yessin Maskoul er als een haas vandoor over links, een doelpunt leverde zijn actie niet op. Het was erg warm in Nederland en daarom werd na krap een half uur spelen een drinkpauze ingelast, zowaar geen overbodige luxe. In de 29e minuut probeerde Bas Woesthuis doelman Nick Grootkarzijn van Hierden te verschalken maar de goalie pakte bekwaam en minuten later mislukte de volley van Ferdi ter Avest eveneens. Bijna wel raak was het in de 31e minuut voor SVZW topscorer Maarten Jansen, de speler met rugnummer 22, die rakelings naast kopte en daarmee zijn 22e treffer had kunnen scoren, het werd hem helaas niet gegund en zo bleef het tot aan de rust 0-1.

In de 49e minuut was het opnieuw raak voor SVZW, dit keer schoot Ferdi ter Avest prima binnen: 0-2 en nu leek het alsof het zonnetje nog harder ging schijnen voor SVZW. Vanwege obstructie ontving Michael Wensing de gele kaart en besloot SVZW trainer Philip Agteres in de vijftigste minuut tot een dubbele wissel: John Lubbers werd vervangen door Lars Kamperman Leferink en Nigel Michels kwam voor Yessin Maskoul, nogal verrassend laten we maar zeggen. Pal na deze wissel sloeg Hierden toe. Het afstandsschot was onverbiddelijk raak en betekende de aansluitingstreffer 1-2.

Hierden gaf zich nog niet gewonnen, zoals gezegd en paste even later eveneens een dubbele wissel toe om de druk op de kampioenskandidaat op te voeren. In de 60e minuut belandde de voorzet van invaller Nigel Michels op het hoofd van spits Maarten Jansen, maar Nick Grootkarzijn was alert. In de 62e minuut wisselde Hierden voor derde en laatste keer. Ondertussen deed in Kampen Flevo Boys haar best om aan een ruime overwinning (eind 1-5) te werken, want stel je eens voor dat SVZW ….enz. En dat scenario kwam nog redelijk dichtbij, want SVZW had in de 79e minuut alle geluk van de wereld dat de inzet op de paal eindigde en daarmee de gelijkmaker niet op het scorebord verscheen.

Natuurlijk speelden weersomstandigheden en zenuwen een rol deze middag en precies op het juiste moment sloeg SVZW via invaller Deniz Sahbaz toe door in de 82e minuut de 1-3 aan te tekenen, dat was de definitieve beslissing. Rond die tijd informeerde Wierdens burgemeester Henk Robben naar de stand in Hierden en verzocht ons op voorhand om de felicitaties aan alle betrokkenen over te brengen als het kampioenschap een feit zou zijn. Vlak daarop was het publiek getuige van een wonderschoon doelpunt, dit keer van de voet van Karlo Borghuis die op voortreffelijke wijze de 1-4 binnen krulde, tevens eindstand. Het kampioenschap was definitief een feit en dat werd uitbundig gevierd.

Foto’s: Henk Steen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer