SVZW start eindsprint met bezoek aan GA Kampen.

Zaterdag gaat de competitie in de 1e klasse D weer verder. SVZW gaat in Kampen proberen om de negende overwinning binnen te halen. Go Ahead Kampen staat op dit moment op de 8e plaats op de ranglijst. Blijft dan zo dan speelt Go Ahead ook volgend seizoen in de 1e klasse D. Maar om helemaal zeker te zijn, heeft Go Ahead nog wel een paar punten nodig. De voorsprong op de veilige 12e plaats is 5 punten. Wel moet daarbij worden aangetekend dat DZC’68 een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Go Ahead is bezig aan een wisselvallig seizoen. Mooie overwinningen worden gevolgd door onverwachte nederlagen. Hierdoor blijft de druk op het team om punten binnen te halen. Met ingang van het nieuwe seizoen is Marco Roelofsen aangesteld als trainer voor de 1e selectie. Go Ahead zal er alles doen om zich te handhaven in de 1e klasse. In de laatste drie wedstrijden spelen ze tegen de beide kampioenkandidaten SVZW en Flevo Boys en ook nog de derby tegen ASV Dronten. De man in vorm bij Go Ahead is Wilbert Wessels, want hij scoort de laatste tijd aan de lopende band.

SVZW, met topscorer Maarten Jansen (foto), weet wat het te doen staat de laatste drie wedstrijden. Winnen en doelpunten maken. Bij een gelijke stand is het doelsaldo doorslaggevend. Op dit moment hebben SVZW en Flevo Boys evenveel punten, en een gelijk aantal doelpunten voor. Verschil is het aantal tegendoelpunten. Flevo Boys heeft er 22 tegen en SVZW 23. Niet alleen scoren is belangrijk, maar zelf niets weggeven daar gaat het om. Wat dat betreft is SVZW goed bezig. Want in de laatste 4 wedstrijden werd de nul gehouden. Het is zaak om deze serie proberen vast te houden.

De wedstrijd tegen Go Ahead is niet alleen belangrijk in de strijd om de titel, maar ook voor de derde periode. In de periode staat SVZW bovenaan, maar concurrent SDV Barneveld ligt op de loer om te profiteren van punt verlies van de Wierdenaren. In Kampen zal moeten blijken of SVZW na een zaterdag zonder competitie ie verplichting de draad weer kan oppakken. Mocht dat lukken, dan moet het mogelijk zijn om tegen Go Ahead Kampen de negende overwinning op rij te behalen. De wedstrijd tussen Go Ahead Kampen en SVZW begint om 15:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer