TOP wint spannende degradatiestrijd van Rood-Wit en blijft tweede klasser

Afgelopen zaterdag werd op het zonovergoten sportpark in Wezep de degradatiewedstrijd Rood-Wit–TOP gespeeld. TOP had voorafgaand aan de wedstrijd genoeg aan een gelijkspel om zich direct te handhaven, vanwege de drie punten voorsprong op Rood- Wit. Rood-Wit moest winnen om zo nog kans op klasse behoud te hebben in de laatste speelronde van de competitie. Omdat TOP volgende week de gedeelde koploper Exakwa op bezoek krijgt, was het noodzaak om zich direct te handhaven tegen Rood-Wit. Deze middag stond de wedstrijd onder leiding van dhr. van Garderen.

TOP was erg gefocust om scherp aan de wedstrijd te beginnen en deed dit naar behoren. Meteen werd na de eerste balverovering, de eerste aanval omgezet in een doelpunt. Rood-Wit wist snel gelijk te maken middels een vrije bal, maar daarna was het TOP die het initiatief nam. Op een 2-4 voorsprong voor TOP miste Rood-Wit een strafworp, waarna TOP het verschil op drie zette (2-5). Bij beide ploegen zag het spelbeeld er niet goed uit, waardoor de doelpunten erg schaars waren. Met de voorsprong die TOP had opgebouwd werd niet goed omgegaan. Slechte kansen werden genomen en zo lieten de Toppers Rood-Wit binnen enkele minuten terugkomen in de wedstrijd en wist zelfs op achterstand te komen (6-5). Nadat Rood-Wit de 7-5 noteerde werd TOP scherper in het verdedigen en gaf zo de aanval voldoende tijd om tot score te komen. 10 minuten voor het einde van de eerste helft werd de score weer gelijk getrokken met twee doelpunten op rij,7-7. Voor rust wisten beide teams nog één keer te scoren waardoor de ruststand werd bepaald op 8-8.

Na rust was het Rood-Wit dat de score opende en TOP dat in de achtervolging moest. Het was duidelijk te zien dat er meer spanning op de wedstrijd kwam, naarmate het einde naderde. Er werd bij beide ploegen lang gewacht tot het nemen van kansen en vaak werden deze slecht afgerond, waardoor er ook in de tweede helft niet veel gescoord werd. Zowel Rood-Wit als TOP wisselden elkaar af met de ene keer een voorsprong en de andere keer een achterstand. Na tussenstanden als 10-11, 12-11 en 12-13 wist Rood-Wit tien minuten voor het einde weer op gelijke hoogte te komen (13-13). In deze fase werden sommige duels hard uitgevochten, maar onsportief werd de wedstrijd niet.

TOP probeerde met verschillende wissels meer balans in de ploeg te brengen en vooral verdedigend wierp dat zijn vruchten af. Rood-Wit werd goed dichtgehouden en werd geforceerd tot het nemen van slechte kansen. TOP wist hier niet van te profiteren en de score leek te blijven steken op 13-13. Toch was het Rood-Wit dat vlak voor tijd een voorsprong wist te nemen, maar TOP wist daarop te reageren en maakte gelijk, 14-14. De laatste minuten waren voor zowel de spelers als supporters van beide teams zenuwslopend. TOP en Rood-Wit kregen beide kansen op de voorsprong en uiteindelijk was het TOP die de gelukkige was. Twee minuten voor tijd viel de 14-15 binnen en Rood-Wit kon ditmaal geen vuist meer maken, eindstand 14-15.

TOP wist met veel strijd de overwinning over de streep te trekken en zo komt het volgend seizoen ook uit in de 2e klasse op het veld. Door deze winst degradeert Rood-Wit naar de 3e klasse, samen met het al gedegradeerde Elburg. Aankomend weekend wordt uitgemaakt wie de kampioen wordt van de 2e klasse C, Dindoa of Exakwa. TOP speelt de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen Exakwa , aanvang 15:30.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer