Topprestaties Stepteam Twente tijdens Eurocup in Racicé (Tsjechië)

Tijdens het weekend van 26 en 27 mei 2018 werd het eerste Eurocup weekend verreden in Racicé in Tsjechië. Op een vrijwel vlak (men had een klein klimmetje in weten te bouwen) parcours van 5 km rondom een roeibaan werden zeer spannende wedstrijden verreden. Stepteam Twente werd dit weekend vertegenwoordigd door Fiona, Patrick en Geja Olthof en André Thiemann.

Op de eerste dag (zaterdag 26 mei) stond een criterium van 12 km op het programma. Als eerste gingen de dames van start. Fiona Olthof nam direct de leiding in de wedstrijd, direct gevolgd door een Tsjechische concurrent. Het grote peloton volgde op flinke afstand. In 1 van de volgende groepen zat Geja Olthof. Ze probeerde de concurrenten in haar categorie (veteranen) achter zich te houden. Na 12 km werd Fiona overtuigend eerste met een voorsprong van bijna 1 minuut.

Voor Geja lag dat wel anders. Zij reed in een groepje met senioren en junioren en had geen idee wat de afstand was tot haar concurrent. Dus alle zeilen bijzetten. Resultaat: 42 seconden voorsprong op de nummer 2 in de categorie veteranen dames.

Ook de heren moesten het zelfde parcours en afstand afleggen. Het was een zeer sterk veld waar Patrick Olthof (foto nr.39) voor het eerst internationaal met de heren (junioren rijden meestal mee in het gehele senioren veld) reed. Er werden snelheden gereden die hij in nog geen enkele wedstrijd had gereden, maar wist zich goed staande te houden in de kopgroep. In een zeer spannende eindsprint knokte hij voor wat hij waard was: een eerste plaats bij de junioren en in het gehele veld een 13de plaats. Een topprestatie!

Zondag 27 mei stond de lange afstand op het programma. Dit keer reden de junioren heren gelijk met de dames en ook de zelfde afstand. 6 rondes van 5 km met het zelfde klimmetje.

Broer en zus Olthof reden met een Tsjechische dame en heer gelijk weg van de rest. Er werd goed samen gewerkt. Als eerste moest de Tsjechische dame lossen. Patrick reed vervolgens met hoge snelheid, alleen weg. Fiona wist ook de Tsjechische jongen te lossen en moest de rest van de wedstrijd ook alleen doen. Resultaat: Patrick Olthof eerste bij de heren junioren en Fiona Olthof eerste bij de dames senioren.

Geja Olthof reed die dag samen met Alice Klooster (team Selles Kamperzeedijk) in een volgende groep. Hier werd erg op elkaar gelet: hoe kunnen we de Nederlanders verslaan. De Nederlanders hadden echter meer ervaring met het rijden van lastige bochtjes en kleine klimmetjes. In de laatste ronde reden Alice en Geja op kop om hier als eerste aan te komen. De Tsjechische dames konden niet meer voor de Nederlandse dames komen. Resultaat: Geja Olthof eerste dames veteraan! André Thiemann heeft beide dagen zeer goed gereden in het sterke veld, echter helaas niet op een podium gekomen. De eerst volgende wedstrijd (zaterdag 2 juni) is het NK sprint in Ede.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer