Turnsters G.V. Fysion succesvol in Varsseveld

In Varsseveld werden zondag de toestelkampioenschappen 1e tot en met 4e divisie gehouden. Met de toestelkampioenschappen kan er een medaille worden verdiend per toestel en telt de meerkamp score niet mee. G.V. Fysion Nijverdal was hier vertegenwoordigd met 4 turnsters: Lise Rutgers, Lieke Pekkeriet, Iris Volkers en Tara Landman. De meiden gingen naar huis met maar liefst 5 medailles!

Al vroeg stonden Lise, Iris en Lieke al op de wedstrijdvloer voor de warming-up. Zij turnden in de categorie jeugd 1 supplement E (3e divisie). Dit was de eerste wedstrijd waarin zij uitkwamen in de keuze oefenstof met allemaal nieuwe, eigen oefeningen. Op brug waren er nog wat leerpunten maar de meiden lieten zien op de goede weg te zijn. Op balk moesten Lise en Iris de balk een keer te vroeg verlaten waar Lieke het lukte er op te blijven staan. Lieke mocht hier voor dik verdiend het zilver in ontvangst nemen. Op vloer lieten de meiden nog wat liggen in hun moeilijkheid maar kreeg Lise een enorm hoge E-score van 9,050 en daarmee wist ze het brons te veroveren. Op sprong sloten ze de wedstrijd goed af. Iris turnde vandaag tegen alle verwachtingen in alle toestellen, want drie weken geleden werd ze nog geopereerd aan haar enkel.

In de tweede ronde was het de beurt aan Tara Landman in de categorie junior supplement D (3e divisie). Tara besloot vandaag wat nieuwe elementen uit te proberen op brug en balk en deed dat met succes . Op balk haalde ze hiermee haar moeilijkheid dusdanig omhoog dat het de hoogste van de wedstrijd bleek te zijn en daarmee een verdiende bronzen medaille. Op brug pakte haar “wappertje” ook goed uit en behaalde hier ook een bronzen medaille. Op vloer pakte Tara de jury weer in met haar energieke oefening en ziet zien wat ze kon. Tot slot liet Tara op sprong twee super stabiele sprongen zien en mocht hiervoor het hoogste podium betreden en het goud mee naar huis nemen.

In het weekend van 9 en 10 juni organiseert Fysion de toestelkampioenschappen voor de 4e tot en met 6e divisie in Nijverdal. Daar zullen alle bovenbouw turnsters uit de 4e, 5e en 6e divisie van de A- B- en C-selectie aan deelnemen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer