TVC ’28 wint van SV Epe en kan volgende week thuis kampioen worden

Met nog drie speelrondes zijn er voor koploper TVC’28 nog drie finales te spelen, indien SDC ’12 geen punten laat liggen. De eerste helft tegen SV Epe begon echter niet soepel voor de ploeg uit Tubbergen. Het eerste halfuur stond vooral in het teken van veel balverlies van beide ploegen, waarbij SV Epe soms gevaarlijker werd dan TVC ’28. Toch liet TVC ’28 zich niet overrompelen en de ploeg van Eric Lippold ging na dit halfuur zelf het tempo dicteren. Niek Staarink draaide knap weg van zijn tegenstander, maar zijn schot werd van richting veranderd en belandde net naast het doel. De hieruit volgende corner werd bijna op spectaculaire wijze met een omhaal binnen gewerkt door Maarten Oude Avenhuis, maar de bal mistte echter net het doel.

TVC ’28 kwam sterk uit de kleedkamer. Langs de lijn gingen inmiddels de geluiden rond dat directe concurrent SDC ’12 met 3-0 achter stond tegen noaber MVV ’29, waardoor de spanning steeg en er gewonnen moest worden om de week erop op eigen veld kampioen te kunnen worden. Na een klein kwartier was het dan eindelijk raak. Een perfect uitgevoerde counter belandde bij Stef Roelofs, die zijn tegenstander zijn hielen liet zien en goed het overzicht behield door af te geven op Jeffrey Huizinga, die binnen schoot. De ontlading was groot, zowel op het veld als om het veld. Hierna kwam TVC ’28 niet meer in gevaar. Nog geen 10 minuten later lag namelijk de 0-2 in het doel. Jeffrey Huizinga bediende Stef Roelofs vanaf links, die raak wist te koppen. Hierna speelde TVC ’28 de wedstrijd professioneel uit en ging met drie punten naar huis.

Door het verlies van SDC ’12 (uiteindelijke eindstand 3-1 in het voordeel van MVV ‘29) kan TVC ’28 het volgende week thuis afmaken tegen Overwetering. De aftrap is om 14:00 op Sportpark de Grote Moat.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer