Twentse steppers rijden mooie marathon in Ede

Op de baan van Wielervereniging Ede werd afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd in het kader van de Kickbike Cup gestept, georganiseerd door stepteam Versekip.nl. Dit keer stond er een marathon op het programma. Omdat de baan vrij kort was (800 meter) moesten er veel rondjes worden afgelegd: de dames 50 en de heren 52.

De baan bestond voor ongeveer de heft uit de klinkers en de andere helft asfalt. Er zat een heuvel in het parcours en de baan kende twee krappe bochten die op volle snelheid konden worden genomen. Bij de heren werd de wedstrijd met grote overmacht gewonnen door Adriaan Rignoir uit Rotterdam. Roel Haveman uit Enschede werd tweede bij de veteranen (50-plussers) en vijfde overall. ArjanEngels uit Hengelo wist beslag te leggen op de derde plaats bij de masters (40-plus).

Ook bij de dames ging de eerste prijs naar Rotterdam: niemand kon Wenda Zuiddam partij te geven. De drie deelneemsters uit Hengelo kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd: Geja Olthof won bij de veteranen en eindigde in de algemene klassering net naast het podium, Nynke Engels werd tweede bij de junioren Ester Freriksen derde bij de masters. Stepteam Twente bereid zich nu voor op het NK sprint; wederom in Ede.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer