UT-Triathlon ondanks regen en onweer groot succes

Afgelopen zondag vond de 33e editie van de UT-Triathlon plaats. Ruim 650 deelnemers zijn naar Enschede afgereisd om te zwemmen, fietsen en lopen over de campus van de Universiteit Twente. De UT-Triathlon is ondertussen een populaire wedstrijd onder triatleten in heel Nederland. Dit jaar waren zowel de 2e, 3e en 4eDivisie van de landelijke Teamcompetitie Triathlon vertegenwoordigd. Nieuw dit jaar was een livestream van het zwembad die op het finish terrein en op internet gezien kon worden. Dit alles was mede mogelijk gemaakt door bijna 100 vrijwilligers.

 Bij een stralende zon klonk het startschot om 09:30 in de ochtend en gingen de eerste triatleten van start bij een individuele mini-triathlon. Later stonden de atleten wederom aan de start van de 1/8 teamtriatlon, waarin teams van 4 deelnemers met elkaar zo snel mogelijk een 1/8e triathlon afgelegd hebben. Ook voor de jeugd was er een wedstrijd en hier bleek een hoop jong talent aan de start te staan. De snelste jonge talenten hadden slechts een ruim half uur nodig om de finish te bereiken na een 1/16e triathlon.

Na 15:00 kon er niet meer gestart worden, vanwege het dreigende noodweer. De wedstrijdleiding besloot daarom de middagserie van de 2eDivisie af te lassen. Echter mocht dit de pret niet drukken. Alle atleten hebben aan de start gestaan van in ieder geval de ochtendserie, waardoor er gelukkig wel een klassement kon worden opgemaakt. De zon mocht dan niet meer stralen, maar na een overdekte prijsuitreiking keerden veel triatleten met een stralend gezicht weer terug naar huis.

Foto’s: UT

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer