v.v. Den Ham brengt spanning in 2e klasse H naar kookpunt

De v.v. Den Ham blijft verbazen. Was de doelstelling begin dit seizoen, linker rijtje en later iets bijgesteld naar de top 6, is nu zelfs na de winstpartij tegen D.Z.S.V. de top drie nagenoeg zeker en is er zelfs kans op meer.De Hammer ploeg is ontegenzeggelijk enorm gegroeid het afgelopen seizoen onder de nieuwe trainer Jurgen Kok. Een aantal jaar speelde men om de 10e plek op de ranglijst en was klassenbehoud allerminst zeker in de slotfase.

Dit seizoen kwam daar een ommekeer in. De jonkies in de ploeg pakken het allemaal goed op, terwijl de meer ervaren spelers de ploeg telkens weer op sleeptouw nemen. Ook als Den Ham tegen een achterstand aan kijkt gaan de koppies niet naar de grond. Integendeel, ook tegen de ploeg uit Dinxperlo werd een 0-1 achterstand omgezet in een 3-1 winst en dat op een manier die respect af dwingt bij vriend en vijand.

Met nog drie wedstrijden te gaan waren er de nodige bespiegelingen vooraf. Natuurlijk zou Enter wel winnen van ASC, en zou Dos Kampen het misschien wel moeilijk krijgen tegen Be Quick ’28. De Hammenaren moesten echter zelf wel afrekenen met D.Z.S.V. die in de derde periode nog een prima kans had op een periode kampioenschap. Vooraf dus ook absoluut geen gelopen koers voor de Hammenaren.

Den Ham kwam prima uit de startblokken toen de wedstrijd eenmaal was begonnen. Dat gebeurde enkele minuten te laat omdat de arbiter van dienst, de heer Kaya, slechts enkele minuten voor aanvang van de wedstrijd arriveerde op “De Rohorst”.

Binnen de minuut had Den Ham al een mooie kans door Louis Vijfhuizen die helaas naast schoot. Louis kreeg echter gaandeweg de wedstrijd kans om zijn stempel op de wedstrijd te zetten en deed dat met verve. Met een zuivere hattrick zorgde hij voor de complete Hammer productie van deze middag.

Daarvoor was het echter wel D.Z.S.V. dat in de 7e minuut aan de leiding kwam door een -in de ogen van alles wat Den Ham was- wel erg gemakkelijk gegeven strafschop. Raoul Vinkenvleugel wist wel raad met dat presentje, en scoorde beheerst vanaf de stip. In de 22e minuut kwam Den Ham op een gelijke stand, toen Roy Zorgdrager met een mooie lob Kevin Ruiterkamp de diepte in stuurde. Zijn voorzet werd vervolgens door Vijfhuizen in het doel gewerkt.

In de 54e minuut was het bijna identiek. Ruiterkamp was stoorzender bij een Hammer aanval tussen doelman Lurvink en een verdediger van D.Z.S.V. waarna de bal voor de voeten van Vijfhuizen kwam die de 2-1 scoorde. Daarna was de wedstrijd redelijk in evenwicht met een kans voor Den Ham, schot op de paal, en een kans voor D.Z.S.V. – kopbal net naast. In de slotminuut maakt Louis Vijfhuizen aan alle twijfel een eind toen hij op fraaie wijze de 3-1 scoorde en daarmee een zuiver hattrick scoorde.

Na afloop blek dat Enter in de slotminuten toch had weten te winnen, en dat Dos Kampen de punten in Zwolle had gelaten. Daardoor staat Den Ham, met nog twee finales te spelen, op 1 punt achterstand van Enter Vooruit en is alles nog mogelijk in deze klasse.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer