Vier op een rij voor SDO

Afgelopen zaterdag speelde SDO thuis in Westerhaar tegen Groen Zwart uit Borne. Na drie overwinningen op rij wilden de Oranjehemden ook deze tegenstander aan de zegekar binden. Gezien de stand moest dit ook mogelijk zijn; SDO stond in de middenmoot en had nog aansluiting met de top van de ranglijst, terwijl Groen Zwart bij aanvang van de wedstrijd verkeerde in de onderste regionen van de competitie. Daarnaast waren het de SDO’ers die afgelopen seizoenen alle onderlingen confrontaties wisten te winnen. Toch wist de ploeg van Jan Nijkamp dat Groen Zwart een ploeg is waar je moeilijk van af komt als je geen gaatje weet te slaan, dus kreeg de ploeg de opdracht om scherp te beginnen en snel een voorsprong te pakken. Berdien Hartman verving in deze wedstrijd de zieke Bianca Slaghuis.

Toch ging het aan het begin van de wedstrijd gelijk op, na 5 minuten stond het namelijk 2-2. SDO was wel de betere partij, maar door foutjes in de verdediging en onzorgvuldigheid in de afronding kon Groen Zwart in de beginfase bij blijven. Niet veel later was het 4-3. Daarna ging SDO zorgvuldiger spelen, verdedigend stond het beter dan in het begin van de wedstrijd en ook aanvallend werd er beter om gesprongen met de gecreëerde kansen. Hierdoor sloegen de Westerhaarders een gat naar 7-3. De bezoekers wisten hier weinig tegenover te zetten. Marieke van Limbeek kwam 10 minuten voor de rust in het veld voor Berdien Hartman. SDO liep in de slotfase van de eerste helft nog verder uit. Na 35 minuten gekorfbald te hebben onder prima weersomstandigheden gingen de ploegen rusten met een 11-5 tussenstand op het scorebord.

In de rust wisselde de coach van SDO Berdien Hartman weer terug voor Marieke van Limbeek. Na rust veranderde het spelbeeld niet. SDO was nog steeds heer en meester. De ploeg wist al vroeg in de wedstrijd dat de winst binnen was, na 10 minuten was het al 14-6. In de slotfase van de wedstrijd vielen nog een aantal doelpunten aan beide kanten. Daarnaast gebruikte Jan Nijkamp alle 8 wissels, zo mochten Daniek Geerding en Tobias Noppers ook nog een aantal minuten maken en dit leverde de aanvoerder van de Westerhaarders nog wat extra administratief werk op na de wedstrijd. De dienstdoende scheidsrechter, die een prima wedstrijd floot, blies na 70 minuten voor het laatst op zijn fluitje. Einduitslag: 22-8.

Een vrij eenvoudige overwinning dus voor de Oranjehemden. Na de vierde winstpartij heeft de Westerhaarse formatie de weg naar boven gevonden en houdt zo aansluiting met de top 3 van de competitie. Over twee weken op zaterdag 26 mei, treft SDO de concurrent voor de derde plek, Hebbes uit Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Westerhaar. De vorige tussen de SDO’ers en de studenten eindigde in een 12-10 overwinning voor de Utrechters. De wedstrijd start om 15:30 uur.