VKC’03 met twintig mensen actief op Jumping Schröder Tubbergen

Vorig jaar waren ze er voor de eerste keer bij, dit jaar zijn de leden van waterpolovereniging VKC’03 opnieuw als vrijwilliger actief tijdens de JST. Jeffrey Renes: “Dit jaar helpen we met twintig mensen van de club. Heel belangrijk, want zonder vrijwilligerswerk kan een vereniging niet bestaan”.

Vorig jaar hielp VKC’03 van de woensdag tot en met zondag, maar dit jaar komt er de zaterdag en zondag voorafgaand nog bij. “We zijn een redelijke kleine vereniging en met de vraag vanuit JST of wij twee dagen extra konden helpen dachten we meteen: ‘gaat dit wel lukken?’” We moeten de mensen natuurlijk wel bij elkaar krijgen, maar binnen een week hadden we de planning rond. Iedereen is bereid om een stapje extra te doen voor de club en iedereen vindt het ook een mooi event”.

Er zal ongetwijfeld veel werk op de groep afkomen net als vorig jaar maar daar draaien ze ook dit jaar de handen niet voor om. “Wij zijn op de woensdagmiddag met drie tot vijf man om de vrachtwagens te helpen legen als die aankomen. In een kort tijdsbestek dient dit te gebeuren want de volgende staat al weer klaar. Dit houdt in veel sjouwwerk van de vrachtwagens naar de stallen. De ruiters waarderen de hulp enorm en dat is waarom de gebroeders Schröder ons hebben gevraagd”.

Ze zijn niet alleen in de stallen actief. Ook tijdens de verschillende springrubrieken zijn ze in de weer met een hark en schop. “De andere taak die we hebben is het poepscheppen in de bak waar de warming-up plaatsvindt. We zorgen gezamenlijk dat de bak mooi schoon blijft en het er netjes uit blijft zien. Tussendoor zorgt de organisatie voor een hapje en drankje. Het is altijd uitstekend verzorgd”.

Het is hard werken voor een kleine club als VKC’03, maar op de vraag wanneer het JST voor hen geslaagd is komt een diplomatiek antwoord: “Enerzijds als JST tevreden is met onze inzet, want dit geeft weer mogelijkheden voor de toekomst. En anderzijds als iedereen van onze club het leuk heeft gehad en dat we gezamenlijk kunnen terugkijken op een geslaagd event. En niet te vergeten, de nodige euro’s die het voor onze waterpolovereniging VKC’03 heeft opgeleverd”.

Klik op onderstaande link om de gehele evenementkrant GRATIS digitaal te lezen:

Evenementkrant Jumping Schröder Tubbergen 2018

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer