Voetbalfeest voor mini’s Hulzense Boys

Afgelopen zaterdag hebben de mini’s van Hulzense Boys een echt voetbalfeest beleefd. Ze waren het team van de week en speelden, als klap op de vuurpijl, de allereerste wedstrijd in hun nog jonge voetbalcarrière.

Het begon afgelopen zaterdag al ruim een uur voor de wedstrijd van het eerste elftal. De spelertjes en hun ouders werden bij de club opgevangen en toegesproken door Gerard van der Zande van de TC. Daar werd verteld dat de mini’s een van de belangrijkste teams van de vereniging zijn en dat deze leeftijdsgroep een speerpunt is in het beleid voor de komende jaren. Daarom is Hulzense Boys ook voornemens om volgend seizoen naast de zaterdagochtend ook op de woensdagmiddag te gaan trainen, waarbij ook niet-leden welkom zijn om kennis te maken met voetbal en Hulzense Boys.

Daarna was het niemand minder dan hoofdtrainer Bram Freie die de spelertjes een soort van wedstrijdbespreking gaf en aangaf hoe leuk het is om te voetballen. Veel van de huidige selectiespelers en Bram Freie zijn ook in de mini’s begonnen, een mooie stimulans voor de jongens en meisjes.

Vervolgens was het omkleden en mochten de spelertjes aan de hand van de mannen van Hulzense Boys 1 het veld op en mochten ze de aftrap nemen. In de rust van de wedstrijd van het eerste was het dan de beurt aan de spelertjes zelf. Op het hoofdveld en onder het toeziend oog van vele supporters werd er gevoetbald tegen de mini’s van Enter Vooruit. Een fantastisch gebeuren en de mini’s hadden enorm veel plezier. Na afloop werd de dag afgesloten met een patatje en wat drinken. Al met al was het een zeer geslaagde dag voor de mini’s van zowel Hulzense Boys als Enter Vooruit. De kinderen hebben genoten en daar draait het om! Een dag later kwam de uitnodiging van Enter Vooruit om ook mee te doen aan hun mini-toernooi. Mooi om zo met elkaar samen te kunnen werken.

Foto’s: Hulzense Boys

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer