Wederom podiumplaatsen Twentse Ros

Dit pinksterweekend stond in het teken van Nederlands Kampioenschap (NK) Fietscross onder de vlag van de NFF en de European Cup wedstrijd gereden in Blégny (België). Zaterdag werd in Haaksbergen de plaatsingswedstrijd voor het NK en de finale van de promotieklasse gereden. Op basis van de resultaten van de plaatsingswedstrijd op zaterdag kon je tijdens het NK je startpositie kiezen aan het starthek. 25 Rijders van de Twentse Ros namen deel aan de plaatsingswedstrijd en het NK.
De plaatsingswedstrijd verliep voorspoedig! Mooie races gezien tijdens de manches. Pechvogel was wel Kjeld, die in de 3de manche een superstart had, maar helaas een topje aantikte en hard ten val kwam. Gelukkig was hij zondag al weer aan het trainen. Ook Ronan Maring had niet zijn dag, eerst uit clicken bij de start toen in volle vaart er achteraan, helaas kwam hij vervolgens ten val. Maar na 2 goede volgende manches toch door naar de 1/2 finale waar hij als 5de eindigde.
Wie opviel was Brian Vloon, niet altijd direct goed weg in het eerste stuk maar telkens als 1ste over de finishlijn in de manches en halve finale. In de finale knap gestreden en een mooie 2de plek op podium behaald. Andere podiumplaatsen waren er dit weekend voor Mathijs de Ruiter 2de en Bas Scheenloop 3de bij jongens 18 jaar en ouder. De overige finalisten waren;  Tom Peters met een vijfde plek jongens 9 jaar, Danny Kuijer 7de bij jongens 12 jaar, Robin van der Valk 4de bij jongens 14 jaar, Robin Wichems 6de bij jongens 16-17 jaar, Maura Jansen 5de bij meisjes 10-11 jaar en Anne Tuchter 8ste bij meisjes 14-15 jaar.
Voor Mathijs de Ruiter begon de zaterdag goed met een mooie overwinning in de promotieklasse.  Deze overwinning resulteerde in eerste plaats in het eindklassement. Maandag 2de pinksterdag heeft hij de bekers en een Nederlandse Kampioenstrui in ontvangst mogen nemen. Maar dit smaakte natuurlijk naar meer. In de klasse 18 jaar en ouder werden stevige races gereden, maar Mathijs ging door naar de finale, waar hij na de start zijn leidende plek niet meer afstond en ook Nederlands Kampioen werd bij de klasse jongens 18 jaar en ouder.
Overige podiumplaatsen waren er dit Nederlands Kampioenschap voor Robin van der Valk die samen met zijn clubgenoot Brian Vloon streed om de podiumplekken bij de klassen jongens 14 jaar.  Robin haalde een mooie 2de plaats en Brian de 3de plaats. In de klasse 15 jaar jaar behaalde Ronan Maring een mooie 2de plaats.
Overige finalisten waren; Tom Peters 7de en Mike Stokkelaar 8ste bij de jongens 9 jaar, Damian Ragbourn 5de bij jongens 15 jaar, Kjeld Grob die ondanks zijn valpartij van zaterdag nu toch in de finale stond bij jongens 18 jaar en ouder en een 8ste plek behaalde. Maura Jansen behaalde als 9 jarige een 6de plek in de klasse 10-11 jarige meisjes en Anne Tuchter een 5de plek bij meisjes 14 jaar.
Iets verder rijden dan Haaksbergen, werd in Blégny (België) ronde 7 (zaterdag) en 8 (zondag) gereden van de European Cup 2018. Yoeri Tilanus stond hier aan de start bij boys 17-24 jaar. Ook hier bleek de baan weer niet geschikt te zijn voor het geweld dat over de baan knalt in het 2de blok (13 jaar en ouder). Diverse valpartijen ontsierden de eerste manche. Yoeri heeft na een 1ste plek in de eerste manche dan ook rustiger gereden in de andere 2 manches, maar mocht door naar de kwart en halve finale. In de finale heeft Yoeri na balanceren op de rand van de kombocht een valpartij weten te voorkomen en een mooie 8ste plek behaald.  Zondag was niet zijn dag en lag hij eruit in de kwart finales. Toch een mooie 17de plek in het eindklassement behaald. Monique van der Valk rijdend voor Josh BMX team heeft een 5de plek in het eindklassement behaald! Zaterdag is ze 6de geworden in de finale en zondag op het podium met een 3de plek.

Eigen foto’s Twentse Ros

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer