Wies Bekhuis verhuist van Dynamo T naar Springendal Set-Up’65

De selectie van het eerste damesteam van Springendal Set-Up ’65 heeft versterking gekregen van een jonge, talentvolle spelverdeelster. Het is de 16-jarige Tubbergse Wies Bekhuis, die de overstap maakt van Dynamo naar de Ootmarsumse volleybalclub. Wies Bekhuis heeft bij Dynamo nagenoeg de gehele jeugdopleiding doorlopen. Ze stapte echter als 14-jarige over van meisjes B1 naar het vlaggenschip van de Tubbergse volleybalvereniging. “In feite ben ik door mijn zus Tess gaan volleyballen. Zij was al lid van Dynamo. Ik heb zelf wel andere sporten beoefend, waaronder voetbal. Het volleybal trok me echter het meeste. Bij de mini’s, wat nu de CMV-jeugd is, kreeg ik training van Irma Gerritsen en Inge van Benthem. Een mooie tijd en zeker de Open en Gesloten clubkampioenschappen kan ik me nog goed herinneren”.

“In de D – en C-jeugd trainde Piet Wesselink ons team en daar heb ik veel van geleerd, maar dat geldt ook voor Ruben Vreeling, Hans Kreft en Raymond Keemers. Het grappige is dat ik in de B1 nog als passer loper fungeerde, maar binnen Dynamo zagen ze een spelverdeler in me en dus mocht ik in die rol als 14-jarige naar het eerste. Ik heb er nooit aan getwijfeld om dat te doen, want ik wilde wel het hoogste halen. En in dit geval was dat de top van Dynamo. Daarnaast heb ik 6 jaar lang bij het Regionaal Talenten Centra getraind onder leiding van Anika de Beer en momenteel speel ik op parttime basis bij het Beach Team Nederland (BTN) Jong Oranje en daar zijn mijn trainers Margo Wiltens en Erik Nijland,” beschrijft Wies Bekhuis haar volleybalcarrière tot op de dag van vandaag.

De volgende stap voor Wies Bekhuis is ‘de sprong’ naar de eredivisie. Het is voor haar een geweldige uitdaging, die ze met beide handen heeft aangegrepen. “Ik heb twee keer meegetraind en voelde na een enthousiast gesprek met de scouting dat ik bij Springendal Set-Up ’65 meer dan welkom ben. Iedereen ontving me met open armen en dat gaf me een heel fijn gevoel. En tijdens die eerste trainingen heb ik al heel veel geleerd. Het is voor mij op dit moment moeilijk te zeggen waar mijn plafond ligt. Misschien is dat van ondergeschikt belang, want je moet als volleybalster altijd uitgaan van wat het beste is voor het team en hoe je vooral samen als selectie en daarna individueel sterker kunt worden,” laat een enthousiaste Wies Bekhuis weten.

De 16-jarige is ook erg gecharmeerd van de #GoYellow visie van de Ootmarsumse volleybalclub. “Dat #GoYellow verhaal vind ik heel mooi. Zelf ben ik vaak bezig met het mentale aspect in deze sport. Deze visie is voor mij erg interessant, omdat het niet alleen de ontwikkeling in het volleybal betreft, maar ook te maken heeft met je ontplooiing als mens. Ik ben nog jong en hoop nog veel te leren en wat dat betreft zie ik deze overgang dan ook als een belangrijke stap, die ik graag met mijn nieuwe teamgenoten wil maken. Volleybal is een teamsport en dus heb je elkaar heel hard nodig”.

“Een heel mooi voorbeeld is het Turkse Vakifbank dat net de Champions League heeft gewonnen. In de herfstvakantie reizen we af naar Turkije om deze meiden aan het werk te zien en de hele organisatie rondom deze topclub van dichtbij mee te maken. Daar kijk ik echt naar uit. Het is supertof om daar naar toe te mogen gaan met ons eerste damesteam en de staf. Maar ik kijk ook uit naar het spelen in de eredivisie. We trainen nog tot half juni, maar zelfs dat vind ik niet erg. Laat het nieuwe seizoen maar gauw beginnen,” besluit een ambitieuze en zelfbewuste Wies Bekhuis.

Foto’s/bron: inenomootmarsum.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer