Zaalvoetballers Excelsior’31 zetten reuzenstap richting eerste divisie

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond de eerste klap uitgedeeld in de nacompetitie voor promotie naar de eerste divisie. Het team van oefenmeester Ichtus Rahanra versloeg in Heerlen TZR Fermonia Boys met 3-8. De formatie uit Rijssen stond de eerste helft als een huis en gaf weinig weg. De spaarzame momenten voor het doel van ‘Good Old’ Willard Baan werden onschadelijk gemaakt door de ervaren sluitpost, die de afwezige Marien Baan verving. Excelsior’31 ging rusten met een 0-3 voorsprong.

Na de pauze bleef Excelsior’31, dat door het gemis van spelers als Arnoud Baan en Jan Borghuis deze wedstrijd creativiteit in moest leveren, compact spelen. Het slaagde met verve in deze taak, om vervolgens via de counter uit te lopen naar een 0-6 voorsprong. Een aantal slordigheidjes in de slotfase zorgde nog wel voor drie tegendoelpunten, maar ook Excelsior’31 wist nog tweemaal te scoren, waardoor de Rijssenaren met een 3-8 overwinning huiswaarts keerde

Vrijdag 1 juni staat om 21.00 uur in Sporthal de Reggehal in Rijssen de return op het programma. De winnaar van deze tweeluik promoveert naar de eerste divisie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer