Zevenklapper jubilerend NEO tegen KOSC: 7-0

Na de prima overwinning van afgelopen woensdag tegen Reutum moest NEO zondag in het strijdperk treden tegen hekkensluiter KOSC. De gasten die zo ongeveer voor hun laatste kans tegen degradatie streden begonnen goed aan de wedstrijd, ondanks het feit dat ze nauwelijks gevaarlijk wisten te worden. Voor NEO daarentegen knalde Pascal van Berkum in de openingsfase uit het niets kiezelhard op de lat.

Net als de laatste wedstrijden begon NEO weer slordig, maar beloonde het zichzelf al na de eerste mooie aanval. Een prachtcombinatie tussen Jochem Stam en Ron Spoler over de linkerflank werd door eerstgenoemde prima ingeschoten, doelman Muller van de gasten wist deze inzet nog te keren, maar Pascal van Berkum schoot de rebound onberispelijk binnen schoot, 1-0 in de 13e minuut.

Na een half uur is er de eerste grote kans voor de gasten maar zoals zo vaak in de afgelopen wedstrijddagen wisten ze ook nu het net niet te vinden. Dat NEO dit in de 32e minuut wel deed was zo ongeveer de genadeklap voor KOSC. Mauro Lohuis verzond een dieptepass op Jochem Stam en diens strakke voorzet werd door Pascal van Berkum tot doelpunt gepromoveerd, 2-0.

Toen in de 36e minuut ook nog de 3-0 viel was het duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. Een vrije trap van Mauro Lohuis werd door Bas Smits op doel gekopt en uiteindelijk door Robin Oude Kamphuis tegen het net gewerkt.

KOSC leek duidelijk geknakt en als logisch vervolg viel vlak voor rust ook nog de 4-0. Tim Bijker bereikte middels een vrije trap Bas Smits die geheel vrijstaand bij de tweede paal binnen kon knikken.

De tweede helft had ook op papier afgedaan kunnen worden ware het niet dat NEO nog uit zou lopen naar 7-0.
In de 50e minuut een prachtgoal. Mauro Lohuis en Ron Spoler hadden een fijne combinatie in huis en laatstgenoemde stelde Jochem Stam in staat om de 5-0 te scoren.

Nog geen drie minuten later scoort Pascal van Berkum zijn derde doelpunt van de middag, uit een moeilijke hoek wist hij keeper Muller wederom te verschalken: 6-0. Meteen zijn laatste wapenfeit want hierna werd hij vervangen door Stijn Baars.  Kort daarop werd Robin Oude Kamphuis vervangen door Rick ten Tusscher.

De 7-0 viel in de 67e minuut, na voorbereidend werk van Ron Spoler kon Jochem Stam vrij eenvoudig afronden. Na dit doelpunt nog een laatste wissel, een lichtelijk aangeslagen Mauro Lohuis werd vervangen door Wout Deterd. In de laatste minuut had Bjorn Tijhuis de stand een nog fraaier aanzien kunnen geven echter na een fraaie solo scheerde zijn schuiver net langs de verkeerde kant van de paal.