HCR Prinsen plaatst zich voor de kruisfinale KNBB beker

HCR Prinsen uit Haarlo heeft zich vrijdagmiddag op vrij eenvoudige wijze weten te plaatsen voorde kruisfinales van de KNBB beker. Al na de eerste twee partijen was de ploeg van Dinand Prinsen zeker van plaatsing bij de laatste vier.

“Met name Raymund Swertz legde direct de basis voor deze plaatsing. Hij won de eerste set in vier beurten van Niek Loenen. Raymund begon met acht caramboles, liet er toen vier op volgen, incasseerde een nul, maar maakte het een beurt later met een serie van drie af. Ook de tweede set speelde hij zeer overtuigend en won deze eveneens met 15-3 maar nu in zeven beurten. De laatste set ging wat moeizamer maar met 15-9 in 21 beurten liet hij zijn tegenstander geen schijn van kans”, aldus Prinsen in Oosterhout.

Jelle Pijl had het op de andere tafel tegen Bert Hoefnagles vooral in de eerste en derde set moeilijk. Hij won de eerste 15-12, de tweede ging met 15-3 mede door een serie van acht caramboles naar de Hengeloër en in de derde set keek hij kort voor de finish tegen een 11-13 achterstand aan, maar met een slotserie van vier caramboles won ook hij met 3-0.

De winst van de wedstrijd werd definitief veilig gesteld door Eddy Leppens. De Belg won met 3-0 (15-1, 15-5 en 15-4) van de Italiaan Emilio Sciacca. Leppens had voor de 45 caramboles slechts 13 beurten nodig en kwam zo uit op een moyenne van 3.214. In de eerste maakte hij een serie van negen caramboles en in de tweede een serie van tien. Dick Jaspers had op de andere tafel meer problemen met de Duitser Thorsten Frings dan werd verwacht. Hij won weliswaar de eerste set met 15-6, maar moest de tweede afstaan (11-15). De beslissende derde set leverde uiteindelijk na elf beurten een 15-9 overwinning voor de kopman van HCR Prinsen.

HCR Prinsen speelt de kruisfinale zaterdag tegen STZ Zundert dat verrassend eerste werd in poule A. Als L&B Ledermode alsnog verliest van La Plaza Hoensbroek speelt HCR Prinsen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Dallinga.com en S.I.S. Schoonmaak.