Veel goals tijdens Wim Brand- en Hutspottoernooi DOS’37

Zaterdag werd bij DOS’37 voor de achtste keer het Wim Brand-toernooi voor de DOS’37-pupillen gehouden en aansluitend de vierde editie van het Hutspottoernooi voor de junioren en senioren. Het kunstgrasveld werd onderverdeeld in vier wedstrijdvelden, waarop het toernooi werd gespeeld in de nieuwe spelvorm 6 tegen 6, waarbij de spelers alles zelf onderling beslissen en komt er geen teamleider aan te pas. Dit sloeg enorm goed aan, alle spelers kwamen echt aan het voetballen toe en de doelpunten vielen als rijpe appels, waarbij uitslagen als 6-6, 8-7 en 9-8 geregeld voorbij kwamen. In totaal vielen er zaterdag maar liefst 367 doelpunten te noteren. Top!

Het Wim Brand-toernooi wordt bij DOS’37 georganiseerd ter ere van wijlen voorzitter Wim Brand. Na zijn overlijden is er geld beschikbaar gesteld ten behoeve van de DOS’37-jeugd. Met dit gebaar van de familie Brand is besloten een jaarlijks intern toernooi te organiseren voor alle pupillen van DOS’37.

Zaterdag namen er 81 kinderen deel onder prachtige weersomstandigheden, nadat de organisatie de teamindelingen had gecontroleerd en alle kinderen die zich hadden opgegeven, keurig aanwezig bleken te zijn. Zij waren ingedeeld in 14 verschillende teams en werden verdeeld over drie poules, waarin totaal maar liefst 35 wedstrijden van een kwartier werden gespeeld.

Rond de klok van 12:00 uur klonk het laatste eindsignaal en ging de organisatie de 35 uitslagen verwerken in twee aparte standen. Na alles te hebben uitgerekend kwamen als winnaars bij de jongste pupillen uit de bus, in poule A : het team van Zweden met de spelers Kyan Poelarends, Sieme Stoelhorst, Abdulkar Jasem, Boris Bosboom, Jochem Spenkelink, Mees Meulenbeld.

Bij de oudste pupillen speelden de winnaars van poule B en C de grote finale, waarbij het team van Colombia de uiteindelijke toernooiwinnaar werd, met de volgende spelers : Thijmen Bos, Jip Dollen, Jesper Smit, Mika Voortman, Levi Schaap, Rick Boksem.

’s Middags werd voor de vierde keer het Hutspottoernooi bij DOS’37 georganiseerd, voor alle senioren en junioren. Om klokslag 13:30 uur werd er begonnen met de voorrondes en tussen de wedstrijden door konden de spelers deelnemen aan het onderdeel Stropdas schieten. Zevenenvijftig voetballers vermaakten zich deze middag opperbest en na twintig gespeelde wedstrijden, werd het team van Iran kampioen.

De finalewedstrijd tussen Iran en Saoedi Arabië eindigde in een doelpuntrijke wedstrijd, waarbij Iran met een 5-6 overwinning met de titel aan de haal ging en het team van Thomas Bos, Dennis Boshoeve, Marnick Fokke, Jorn Fokke, Demi Kikkert, Ruud Stegeman, Sidney Prins hiermee dus de grote Klaas Harms Bokaal won.

Alle teams werden per wedstrijd op hun sportiviteit beoordeeld en het sportiefste team werd winnaar van de Fair play-cup, de Erwin Braakhuis Bokaal. Winnaar werd het team van Tunesië. Ruud Stegeman werd door de deelnemers uitgeroepen tot de speler van het toernooi en kreeg dan ook een zeer toepasselijke bokaal uitgereikt.