40 jaar internationaal Veteranentoernooi voor dames en heren bij AJc’96

Een toernooi organiseren is al een aardige klus maar dat een dergelijk toernooi, voor het eerst in 1988 gespeeld, en zich nog steeds kan verheugen op een vaste schare clubs uit binnen- en buitenland, en is uitgegroeid tot een echt evenement, is op zijn minst bijzonder te noemen. De 40e editie van het Veteranentoernooi, dat gehouden wordt op zondag 23 juni, kenmerkt zich door een record aantal inschrijvingen.

De 24 heren en 12 damesteams die zich hebben ingeschreven gaan strijden om respectievelijk de “Dick en Doof – en de Betty Boop Bokaal”. Afgelopen jaar waren DJK Nienberge en Fortuna Beesten, beiden uit Duitsland, winnaar van deze begeerde wisselbekers. Verder zijn er prijzen voor Fair Play en de beste penaltyschutters.

 Het toernooi is in 1988 opgezet door de heren Albert Kreuzberg, Bennie Zwijnenberg en Dick Temmink onder de toenmalige vlag van s.v. PJ.  Aansluitend op dat toernooi was er een grote feestavond in het voormalige café Schorfhaar in Losser. Voor deze jubileumeditie zij de heren door de organisatie uitgenodigd en zullen zij op een passende wijze in het zonnetje worden gezet.

Het eerste fluitsignaal van het toernooi zal om 11.00 uur zijn, maar de teams zijn vanaf 09.00 uur welkom. Er wordt dan gestart met koffie en broodjes. Daarna wordt door middel van een “Live” trekking de poule-indeling bekend gemaakt. De finales staan gepland om 15.30 uur. De parkeerplaatsen zullen dan volop bezet zijn met bussen uit de regio Dortmund, Münster, Osnabrück maar ook uit de regio Amsterdam.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer