Amicitia 1 verliest nipt van kampioen de Meeuwen

Gezamenlijk in de bus vertrok de hele selectie van Amicitia afgelopen zaterdag naar Putten voor de laatste 2 wedstrijden van het seizoen. Amicitia 2 startte tegen de Meeuwen 2. Het was een gelijkopgaande strijd. Alhoewel het tweede van Amicitia in de tweede helft het betere van het spel had, speelden zij uiteindelijk gelijk met 18-18. Mark Witteveen nam nog afscheid van de selectie, omdat hij in verband met studie heeft besloten een stapje terug te doen volgend seizoen.

Vervolgens mochten beide eerste teams tegen elkaar aantreden. Er stond niks meer op het spel, de Meeuwen waren enkele wedstrijden geleden al kampioen geworden in de overgangsklasse. De Vrienzeveense formatie had zich vorige week al definitief veilig gespeeld. Toch was het een aantrekkelijke wedstrijd met perfect korfbalweer. Beide ploegen hielden elkaar de gehele eerste helft in evenwicht, ruststand 12-11. Ook de tweede helft was gelijkopgaand, met tussenstanden van 16-16 en een voorspong van de Vriezenveense ploeg van 16-17. Uiteindelijk lieten de Meeuwen zien waardoor zij de terechte kampioen zijn geworden afgelopen seizoen. Zij speelden de wedstrijd rustig en degelijk uit, einstand 23-21.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer