Den Ham wint overtuigend eerste wedstrijd nacompetitie

In de eerste thuiswedstrijd in de nacompetitie, met als inzet één plek in de eerste klasse, won Den Ham met overtuiging van A.V.W.’66 uit Westervoort. Alleen de eerste tien minuten kon A.V.W.’66 de Hammenaren nog bijbenen. Toen Louis Vijfhuizen echter na 13 minuten de 1-0 scoorde, slechts twee minuten later gevolgd door de 2-0 van Thomas Remmink, was de strijd haast al gestreden.

Het vroegtijdig druk zetten van de Hammenaren gevoegd bij fraai positiespel was een maatje te groot voor de Westervoorders. Het moet gezegd dat A.V.W.’66 enigszins gehandicapt aan de wedstrijd begon door het ontbreken van een paar spelers, dat doet niets af aan de puike prestatie van de mannen van Jurgen Kok.

Na de pauze scoorde Joost Veurink uit een vrije trap randje zestien meter de 3-0 en was het helemaal over en uit. In de 74e minuut werd een kopbal van Vijfhuizen door de onpartijdige arbitrage ook tot doelpunt gerekend, waar zelfs de Hammer supporters twijfelden of de bal de doellijn was gepasseerd.

In de slotfase kreeg Louis Vijfhuizen onder ovationeel applaus van het publiek zijn terechte publiekswissel. Na afloop waren er bloemen voor hem als ook voor Justen Kamphuis en assistent John Brakert die volgend seizoen niet meer bij het eerste team actief zullen zijn. Tenslotte werd er in deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen afscheid genomen van trainer Jurgen Kok (foto) die helaas ook vertrekt. Ook voor hem waren er bloemen en een warm applaus van de toeschouwers.

Met een 4-0 overwinning is Den Ham dus overtuigend van start gegaan in de nacompetitie. Aangezien in de andere poule Vroomshoopse Boys wist te winnen van Be Quick’28 staat er voor volgende week zaterdag een leuke wedstrijd op het programma. De “Moeder aller derby’s”  tussen Vroomshoopse Boys en Den Ham op sportpark “De Bosrand” te Vroomshoop.

Daarbij zijn er weer volop kansen voor Den Ham. Immers de druk van niet degraderen ligt bij de buren uit Vroomshoop, terwijl voor de Hammenaren niets moet maar alles mag.  En gelet op het spel van deze middag gaan de Hammenaren vol vertrouwen richting Vroomshoop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer