DETO Twenterand door naar de finale voor plek in de hoofdklasse

DETO Twenterand heeft zich zaterdagmiddag weten te plaatsen voor de finale voor plaatsing in de hoofdklasse. In eigen huis werd het tegen het bezoekende VV Groningen na verlenging 2-0 in Vriezenveen. De thuisclub kwam goed uit de startblokken, maar een uithaal van Lesley Nahrwold spatte uiteen op de lat.

Na ruim een kwartier spelen namen de gasten het initiatief over maar doelman Anthony van Zaltbommel was een sta in de weg voor de ploeg uit Groningen. Ook na de pauze was Groningen verreweg de betere ploeg en zelfs toen de ploeg met tien man kwam te staan, Erik Lourens kreeg zijn tweede gele kaart, waren de beste kansen voor de gasten. Vijftien minuten voor afloop leek Groningen op een voorsprong te komen, maar een toegekende strafschop werd door Virgil Muller hoog over geschoten waardoor er verlengd moest worden.

Vier minuten in de verlenging kwam DETO op een 1-0 door een hard schot van Nahrwold. Daarna sloeg de vlam in de pan en liep de wedstrijd volkomen uit de hand en zag de scheidsrechter zich genoodzaakt de wedstrijd stil te liggen. Tientallen supporters gingen met elkaar op de vuist waardoor voetballen onmogelijk was.

Na ingrijpen van de politie, met onder andere honden, werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld. Vlak voor het verstrijken van de tijd besliste Kevin Peppels de partij definitief in het voordeel van DETO Twenterand. Volgende week zaterdag moet DETO naar Rotterdam waar Xerxes als tegenstander wacht.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer